Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу Презентація рукописної книги пам'яті "Війні немає забуття"

Презентація рукописної книги пам'яті "Війні немає забуття"

6Проект «Війні немає забуття» був створений Хмельницькою обласною бібліотекою для дітей ім. Тараса Шевченка з нагоди відзначення 70-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Авторами книги стали читачі бібліотек,що обслуговують дітей.

Проект стартував у березні 2014 року – в дні відзначення 70-річчя визволення Хмельниччини від фашистських загарбників і завершився в жовтні – в дні визволення України. Протягом цього періоду діти збирали та писали історії про прадідусів та прабабусь, родичів, славетних земляків, які жили чи живуть поруч. У своїх розповідях вони розкрили окремі епізоди героїчного життя, участь в боях за визволення міст і сіл України від фашистських загарбників. Історії були доповнені копіями листів з фронту, військових квитків, посвідчень до нагород, сторінок фронтових щоденників, фотографіями та малюнками.

Ця книга мандрує по бібліотеках області ,з 2 по 6 квітня вона знаходяться в міській бібліотеці для дітей. Наше місто представили і долучилися до спогадів читачі бібліотеки: Семенюк Анастасія, Гаврилова Ярослава,Швець Адріана.

4 квітня в читальному залі відбулася презентація обласної рукописної книги пам'яті «Війні немає забуття».

На презентацію були запрошені учні НВК №2 8-Б класу (кл. кер. Стойко О.А.). Присутні ознайомилися з буктрейлером до книги "Війні немає забуття ", до уваги читачів була представлена виставка «Війна у пам'яті, біль у серці». Ведуча Інна Кузнецова презентувала глядачам рукописну книгу, ознайомила присутніх з історією про Велику Вітчизняну війну.

Роздумуючи над почутим, всі присутні ще раз нагадали і собі, і всім, що війна, яка була 70 років тому і війна, яка йде сьогодні – це горе і смерть, біль і сльози. Хай буде мир!

Завідуюча міською бібліотекою для дітей А.Шклярук

 

     Споживчий ринок       

      mvs