Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини У Шепетівці попрощалися з бійцем «Айдару» Сергієм Оврашко

У Шепетівці попрощалися з бійцем «Айдару» Сергієм Оврашко

img_829221 грудня перед міськвиконкомом відбулося громадське прощання з нашим земляком Сергієм Оврашко, знаним серед батальйону за позивним «Динаміт».
В останню путь бійця проводжали його земляки, близькі та рідні, друзі, бойові товариші, шепетівчани, які заздалегідь прийшли на площу Т.Шевченка віддати останню шану загиблому командиру розвідувально-диверсійної роти батальйону «Айдар».
Віддати шану загиблому герою прийшли і представники влади — в.о. міського голови Михайло Полодюк, голова райдержадміністрації Микола Дорощук, голова районної ради Микола Ковальчук.
Звертаючись до громади у цей скорботний день, очільник міста зазначив: «Ми маємо дати гідну відсіч ворогу. Треба зробити так, аби кожна смерть наших військових не була марною. Я переконаний - ми обов'язково переможемо зло, адже боронимо свою рідну землю та захищаємо український народ від зовнішнього агресора", - сказав Михайло Іванович.
Полеглий у бою Сергій Оврашко у добровольці записався навесні, був поранений у бойових діях поблизу Луганського аеропорту, але як тільки став на ноги знову повернувся до лав захисників України.
За словами прес-секретаря 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» ЗСУ Юлії Євдокимової у ніч на 19 грудня бійці Айдару змінювали секрет в районі Старого Айдару, коли потрапили у  засідку. Бойовики їх закидали гранатами.
До Революції Гідності Сергій Оврашко займався будівництвом. Брав активну участь у революції, з першими пострілами на сході України продав фірму, закупив військове спорядження для батальйону «Айдар» та з ним же й подався захищати країну.
Сергій Оврашко був кандидатом у Народні депутати у 190 окрузі на парламентських виборах цього року, проте у депутати обраний не був і повернувся до бійців боронити територіальну цілісність України, де і поліг як герой.
Опісля загальноміського прощання Сергія повезли в його рідне село Коськів Шепетівського району, де він знайшов свій вічний спочинок.
img_8303img_8297
 

     Споживчий ринок       

      mvs