Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини УВАГА! НИЗЬКІ ТЕМПЕРАТУРИ !

УВАГА! НИЗЬКІ ТЕМПЕРАТУРИ !

034У зимовим період при різкому падінні температури на території області встановлюються несприятливі погодні умови, при яких можливі обмороження з суттєвими пошкодженнями тканин та організму, або смертельні випадки.

ПАМ'ЯТАЙТЕ!

Готуючись до зими та у випадку падіння температури нижче -15°С, дійте у відповідності з наявними рекомендаціям:

* утеплюйте вікна та двері, перешкоджаючи створенню протягів та заощаджуючи тепло;

* перевірте готовність до опалювального сезону обігрівачів, газових котлів, печей, димоходів та вентиляції; не користуйтеся пошкодженими приладами; у разі поломки опалювальної мережі, обов'язково злийте воду та повідомте відповідні служби;

* зодягайтесь відповідно до погоди у теплі та зручні речі, так, щоб надлишок одягу не перешкоджав рухові та пересуванню, не сприяв перегріванню та спітнінню;

* довго знаходячись на відкритому повітрі, намагайтесь рухатися та відновлювати кровообіг пальців рук і ніг похлопуванням та притопуванням, відкритих ділянок обличчя, обережно розтираючи їх.

ПРИ НЕЗНАЧНОМУ ОМОРОЖУВАННІ, ВІДІГРІВАЙТЕСЬ ПОСТУПОВО:

* вмийтесь холодною водою;

* обережно розітріть обморожену ділянку;

* випийте щось тепле;

*закутайтесь.

Ні в якому разі не нагрівайте обморожені ділянки тіла, не розтирайте їх цупкими тканинами. Не вживайте спиртні напої перед виходом на вулицю як зігріваючий засіб.

Якщо частики тіла цілковито втратили чутливість до холоду та дотику, побіліли або посиніли, терміново зверніться до лікарні.

 

     Споживчий ринок       

      mvs