Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Модернізація вже заощаджує кошти «водоканалу»

Модернізація вже заощаджує кошти «водоканалу»

img_8623Виклики сьогодення, стан економіки країни вимагає від влади консолідації зусиль та запровадження сучасних технологій з метою якомога більшої економії фірнансових ресурсів. Поряд із цим якість надання послуг населенню має відповідати державним стардантам.

Саме з метою забезпечення шепетівчан якісним водопостачанням та водовідведенням Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства з початку відновлення своєї діяльності у травні минулого року розпочало свою роботу з модернізації виробництва. Оновлення насосних станцій та енергозберігаючі технології будуть пріоритетом у роботі «водоканалу» і в поточному році. На цьому наголосив начальник підприємства Віталій Биков.

Над вирішенням питання економії, комунальне підприємство активно співпрацює із німецьким партнерами, зокрема, фірмою Willo. У цьому році планується розробити програму з оптимізації роботи підприємства та зниженню енерговитрат: "Всі ці заходи дадуть змогу зекономити кошти, так ми зменшимо енергоспоживання і виробимо найбільш ефективну стратегію розвитку нашого підприємства, не заощаджуючи на якості води" — зазначив Віталій Петрович.

На черговому засіданні 22 січня цього року члени виконавчого коміттеу під головуванням в.о.міського голови Михайла Полодюка затвердили інвестиційну програму підприємства. Незаважаючи на те, що програму щойно затвердили, сьогодні «водоканал» уже встановив на свердловині №5 економний насос фірми Willo. Він заощадить підприємству протягом року близько 6о тисяч гривень в рік при його вартості близько 56 тисяч гривень.

Модернізація водопровідних насосних станцій забезпечить ще більш стабільне та якісне водопостачання шепетівчан, дозволить зменшити кількість аварій на водопровідних мережах, а це, в свою чергу, сприятиме покращенню умов проживання мешканців Шепетівки.

На знімках: заміна насосного обладнання на свердловині №5

img_8639

 

     Споживчий ринок       

      mvs