Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Відкрили пам'ятну дошку Герою України — Миколі Дзявульському

Відкрили пам'ятну дошку Герою України — Миколі Дзявульському

43Події, що відбувались на зламі 2013 - 2014 років та відбуваються сьогодні, мають доленосне значення для України та українців. Це справді, як було сказано у назві фільму про Євромайдан, була «Зима, що нас змінила». Адже для багатьох із нас Майдан став випробуванням, виміром людськості та гідності.

Сьогодні напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, який відповідно до Указу Президента України буде щорічно відзначатимеся 20 лютого, на фасаді будинку по проспекту Миру 20А, відкрито меморіальну дошку Герою Небесної Сотні, Герою України Миколі Дзявульському.

На відкриття пам'ятного знаку завітала дружина Героя Надія Дзявульська, дочка Оксана, онучка Валерія, перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Олександр Симчишин, в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, жителі Шепетівки.

Свободівець загинув 20 лютого, снайперська куля поцілила йому в серце, коли Микола Степанович з побратимами виносив поранених з вулиці Інститутської.

Під час відкриття меморіальної дошки Олександр Симчишин та Михайло Полодюк спілкуючись із рідними загиблого Героя, цікавилися наболілими проблемами сім'ї, пообіцяли їм особисту підтримку та відмітили, що пам'ять про їхнього чоловіка, батька, дідуся житиме у серцях вічно.

«Війна триває і донині, тому не можна вважати той етап завершеним. Змінюємось ми, змінюється країна. Хочеться, щоб нашими спільними зусиллями ми її змінювали у кращий бік. Микола Степанович боровся за свободу, щоб його діти та онуки жили у кращій країні. Переконаний, що боротьба за свободу продовжується» — зазначив Олександр Симчишин.

«Микола Степанович не міг просто так сидіти вдома, коли в країні хазяйнували бандити, не міг терпіти, хотів щось змінити. Так було під час Помаранчевої революції, так було і в 2013-му... З перших днів протесту він поїхав на Майдан. У Шепетівці збирав людей, відправляв їх у столицю, знаходив для цього транспорт. Він піклувався про кожного земляка, який приїжджав на мітинг. Постійно їздив із Шепетівки у Київ і навпаки, піднімав шепетівчан на боротьбу», — зазначив Михайло Іванович.

Відкриття цієї дошки є своєрідним голосом пам'яті. Ми повинні постійно пам'ятати про наших героїв. Зокрема Миколу Дзявульського та всіх, хто загинув в ім'я України та для кого Україна була понад усе.

Наприкінці зустрічі присутні вшанували Героя України хвилиною мовчання та вигуками Герої не вмирають.

40

42

41

 

     Споживчий ринок       

      mvs