Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Я серцем ненароком відболю

Я серцем ненароком відболю

51Саме в дні святкування Дня народження українського поета, художника та письменника Тараса Шевченка 13 березня у міському будинку культури відбулася презентація нового збірника «Я серцем ненароком відболю».

Про сам проект і про те, як виникла ідея створення, як народилася збірка розповіла головний редактор газети «Гарний настрій», упорядник і редактор збірки Юлія Мельник. Видавець літературно-художнього альманаху «За чашкою кави». Нагороджена титулом «Українська Мадонна-2013» (м. Київ).

Збірник містить у собі зібрані вірші та прозові твори 50 авторів з різних куточків України, в тому числі 35 авторів – шепетівчан, членів Шепетівської літературно-мистецької студії «Доля» (керівник Віра Кухарук). Малюнки до книги виконані Світланою Бегутовою-Лелях.

Від імені в.о. міського голови, секретаря Шепетівської міської ради Михайла Полодюка начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту, депутат міської ради Наталія Стасюк та начальник відділу культури Світлана Джус привітали учасників заходу із чудовим святом – презентацією збірника.

Також вони нагородили видатних гостей за вагому громадську і просвітницьку роботу по відродженню і пропаганді духовної спадщини українського народу, пропаганду рідного слова, плідну літературну діяльність. Серед нагороджених є й учасники літературно-мистецького об'єднання «Доля», яке діє на Шепетівщині близько 15 років.

Коштом студійців за сприяння Любов Бурової, колишнього директора бібліотеки ім. М.Коцюбинського, протягом останніх чотирьох років було видано 47 самовидавничих поетичних збірників, в тому числі 9 – колективних, 31 – авторських та 7 дитячих.

Гарну атмосферу свята створювали скрипалі народного аматорського струнного ансамблю «Ліра» дитячої музичної школі під керівництвом Олени Кабацій.

Надзвичайною прикрасою заходу стала виставка картин та авторських робіт (витинанки, батік) художників-студійців Надії Елеон, Олексія Тарасенко та Володимира Мирончука.

Ведуча презентації Людмила Тимошенко представляла кожного з гостей та розповідала про їх життєвий шлях та творчі здобутки.

Виступи гостей супроводжувалися показом слайдів про їх діяльність.

52

 

     Споживчий ринок       

      mvs