Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Загинув патріот із Шепетівки Ігор Балда

Загинув патріот із Шепетівки Ігор Балда

50Ігор Іванович народився 7 жовтня 1959 року у селищі Усть-Нера Якутської області Росії в родині українських патріотів, які в сорокові роки минулого століття радянським режимом були вислані до Якутії за звинуваченням у діяльності ОУН і УПА. У 1960-тих роках родина переїхала до України, проживала у місті Знам'янці Донецької області, з 1970-их – у Шепетівці. Тут Ігор Балда закінчив школу, став засновником Шепетівської районної козацької сотні. У 1992 році обраний отаманом Хмельницького обласного козацького коша, пізніше очолював Хмельницьку обласну організацію УНА УНСО, був активним членом Української Національної Асамблеї.

Прощання з Ігорем Балдою відбулося у вівторок на майдані Незалежності в Хмельницькому. Віддати шану покійному приїхали побратими з усіх районів нашої області.

Восени 2014-го чоловік поїхав у зону проведення АТО добровольцем, бо до війська не брали за станом здоров'я. 13 березня там, під Луганськом, його життя обірвалося через підступність ворожих бойовиків. Слова співчуття рідним висловили голова облдержадміністрації Михайло Загородний, перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський, секретар Хмельницької міської ради Костянтин Чернилевський.

З перших років Перебудови наш земляк активно долучився до боротьби за незалежність України.

Слід відмітити, що далекого 1989 року Ігор Балда на даху будинку Шепетівської райради почепив перший жовто-блакитний прапор, який замайорів і над нашим містом.

Ще один стяг разом із іншими патріотами Ігор Балда встановив поблизу Шепетівського краєзнавчого музею 1991-го. Тумбу вкопали так глибоко та надійно, що досі на ній майорить прапор України.

Поховають Ігоря Івановича на Львівщині.

Герої не вмирають!

На знімку: Ігор Балда під час встановлення прапора

поблизу Шепетівського краєзнавчого музею (1991 рік).

55

 

     Споживчий ринок       

      mvs