Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини З повагою та шаною до визволителів Шепетівки

З повагою та шаною до визволителів Шепетівки

1208 травня у переддень Перемоги над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк особисто відвідав визволителів рідного міста.

Відвідування ветеранів є традиційним та має на меті показати єдність поколінь, ставлення української влади до подій 1939-1945 років та висловити шану героям Батьківщини.

Цьогоріч посадовець відвідав визволителів вдома та у відділеннях Центральної районної лікарні та Вузлової лікарні міста Шепетівки.

Михайло Іванович подарував визволителям квіти та найщиріші побажання міцного здоров'я, незламного духу, довгих років життя та нових зустрічей.

Стосовно осіб, яких вдалось відвідати, так це шепетівчани, серед яких: Зіна Клімович, яка була зв'язковою у з'єднанні Одухи – загін Музальова, дана жінка ризикуючи власним життям передавала інформацію про рух потягів, записки для партизан, які вплетала у косу та була нагороджена Орденом Великої Вітчизняної Війни ІІ ступеня, медаллю «За бойові заслуги»; Лідія Герасимова, яка боролася із окупантами у загоні Музальова, викрадала з ворожих ешелонів зброю, вибухівку і передавала її партизанам, рятувала разом з підпільниками полонених, у 1944 була важко поранена, є інвалідом І групи, має 12 медалей, відзначела Орденом Великої Вітчизняної Війни; Олена Горбатюк, яка воювала у Шепетівському підпіллі під керівництвом Ніщенка Івана Савелійовича, передавала зведення щодо руху поїздів по залізниці, розповсюджувала листівки, нагороджена 5 медалями, та багато інших.

Пам'ятаємо, перемагаємо !!! Слава Україні – Героям слава !!!

 

     Споживчий ринок       

      mvs