Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Громадська рада Новини Громадськість Шепетівки долучилась до обговорень важливих питань життя територіальної громади

Громадськість Шепетівки долучилась до обговорень важливих питань життя територіальної громади

789Проведення консультацій з громадськістю, обговорення актуальних питань життєдіяльності територіальної громади - одне із пріоритетних завдань діяльності міської ради в особі в.о. міського голови Михайла Полодюка. 24 грудня відбулось чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті, яке провів голова ради Анатолій Остапенко. Участь у засіданні консультативно-дорадчого органу виконкому взяв очільник міста Михайло Полодюк, заступник міського голови Юрій Вахоцький. Із повідомленнями для обговорення до громадськості звертались заступник начальника міського відділу міліції Сергій Грищук, начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь, директор КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» Юрій Шайнога.
Зокрема, представники громадських організацій міста та інститутів громадянського суспільства Шепетівки обговорили питання про роботу міліції щодо попередження скоєння правопорушень на території міста та запобігання незаконного виготовлення і продажу алкогольних напоїв, виловили думки щодо проекту рішення сесії міської ради «Про впорядкування торгівлі алкогольними напоями на території м.Шепетівка» та порушили проблему зростання кількості бродячих собак на території міста.
Представник міліції Сергій Грищук зауважив, що левова частка правопорушень здійснюється громадянами у стані алкогольного сп’яніння та переважно у темну пору доби. Працівниками міського відділу міліції щодня здійснюється патрулювання вулиць міста, до таких патрулювань залучають і членів громадських формувань з охорони громадського порядку. На цей час зареєстровано таких 3 організації.
У ході засідання свої думки з приводу обмеження продажу алкогольних напоїв після 22.00 год. висловили підприємці міста, які наголошували, що якщо таке обмеження прийняти, процвітатиме нелегальна торгівля спиртним, а легальні надходження до бюджету зменшаться. Загалом усі учасники зібрання погодилися із необхідністю проведення профілактичної роботи серед населення, особливо молоді, та виховання дітей у сім’ях, аби запобігати зловживанню алкогольними напоями неповнолітніми.
Директор КП «ШРЕП» Юрій Шайнога інформував шепетівчан про ситуацію та проблематику зменшення кількості бродячих собак. Юрій Миколайович зауважив, що відповідно до чинного законодавства, присипляння собак розцінюється як жорстоке поводження із тваринами та несе за собою кримінальну відповідальність, тому сьогодні відшукуються інші шляхи розв’язання цієї проблеми.
Окремим питання на засіданні Громадської ради обговорено сприяння діяльності громадської організації спортивно-бального танцю «Інеш», зокрема у пошуку відповідного залу для занять із дотриманням санітарно-гігієнічних норм для безпечного навчання діток та розміщення громадської організації «Федерація шахів Шепетівки».
Насамкінець, після активних обговорень по кожному питанню, в.о. міського голови Михайло Полодюк зауважив, що сьогоднішній час ставить перед територіальною громадою та владою багато викликів і випробувань: «Наше спільне завдання проявляти єднання та працювати продуктивно, адже лише спільними зусиллями із добрими намірами ми зможемо пройти через труднощі, зберегти і примножити здобутки жителів міста та країни».
 

     Споживчий ринок       

      mvs