Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Регуляторна політика Звіт регуляторного органу Інформація щодо здійснення регуляторної діяльності Шепетівською міською радою та її виконавчими органами у 2017 році

Інформація щодо здійснення регуляторної діяльності Шепетівською міською радою та її виконавчими органами у 2017 році

Інформація щодо здійснення регуляторної діяльності Шепетівською міською радою та  її виконавчими органами у 2017 році

Протягом звітного року на місцевому рівні реалізація державної регуляторної політики відбувалася з урахуванням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі Закон),  Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» та відповідно до Положення про порядок підготовки та визначення ефективності регуляторних актів Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету, затвердженого рішенням ХV(позачергової) сесії міської ради V скликання від 30 березня 2007 року №19.

Відповідно до  ст. 31 Закону, питання реалізації державної регуляторної  політики   покладено  на постійну депутатську комісію з питань розвитку промисловості, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, транспорту, енергетики та зв'язку, а повноваження у здійсненні  організаційного забезпечення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності покладені на сектор підприємництва та аналізу управління економічного розвитку Шепетівської міської ради.

Регуляторними органами у місті є міська рада,  її виконавчий комітет та міський голова.

Для забезпечення системного  підходу до впровадження регуляторної політики на місцевому рівні  робота проводилася у таких напрямках:

-          планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів ( далі- Проектів);

-          розроблення Проектів;

-          здійснення аналізу регуляторного впливу;

-          оприлюднення  та проведення публічного обговорення Проектів;

-          подання Проектів на затвердження;

-          визначення результативності дії регуляторних актів.

-    підтримка  реєстру  власних регуляторних актів в актуальному стані.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» до 15 грудня 2016 року було затверджено план з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік, який оприлюднено в місцевій   газеті «Шепетівський вісник», на сайті міської ради в мережі Інтернет, на дошці об'яв управління економічного розвитку .

При розробці регуляторних актів, прийняття яких не було запланованим, вносились відповідні доповнення до плану діяльності. У 2017 році  6 проектами регуляторних актів був доповнений план діяльності виконавчого комітету міської ради. Прийняті  доповнення до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів також публікувались у визначені Законом терміни в газеті «Шепетівський вісник», розміщувались на дошці оголошень управління економічного розвитку та на офіційному веб-сайті міської ради в розділі «Регуляторна політика».

Відповідно до затверджених планів  відповідальні підрозділи готують проекти регуляторних актів та подають їх до управління економічного розвитку. Керуючись ст.8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» відділом підприємництва та аналізу управління економічного розвитку стосовно кожного  проекту регуляторного акта готується аналіз регуляторного впливу (АРВ). У 2017 році було розроблено аналіз регуляторного впливу 6 проектів регуляторних актів.

Не пізніше п'яти робочих днів з дня оприлюднення повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта кожен розроблений Проект обов'язково розміщується на сайті міської ради разом з відповідним АРВ та на дошці об'яв управління економічного розвитку з метою одержання зауважень та пропозицій.

Після оприлюднення, проект проходить громадські обговорення за участю депутатів міської ради, членів виконкому, Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, представників громадських організацій підприємців та мешканців міста. Повідомлення щодо місця та часу проведення громадських обговорень публікуються в газеті «Шепетівський вісник» та розміщуються в розділі «Новини» офіційного сайту міської ради. Крім того, у звітному періоді проводились засідання круглого столу за участю фахівців  виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств та організацій міста.

Протягом 2017 року   відділом підприємництва та аналізу управління економічного розвитку організовано проведення 2 засідань круглого столу та   8 громадських слухань  де розглянуто 6 проектів регуляторних актів,  з яких 5 -  прийнято. Один проект регуляторного акта, що передбачав встановлення на території міста тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності  відповідно до затвердженого архитипу, знято з розгляду  за результатами повторного громадського обговорення.

Після прийняття, регуляторні акти оперативно оприлюднюються в місцевій газеті «Шепетівський вісник», розміщуються на дошці об'яв управління економічного розвитку і на сайті міської ради в мережі Інтернет.

У 2017 році прийнято та оприлюднено  наступні регуляторні акти:

- рішення виконкому від 25.05.2017 р. №106 «Про встановлення тарифів на користування міською лазнею».;

- рішення виконкому  від 25.05.2017 р. № 102 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради № 171 від 16.06.2011 р. «Про затвердження тарифів на послуги, що надаються Адміністративно-комунальною інспекцією»;

- рішення виконкому №207 від 31.08.2017 року « Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському автотранспорті в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі»;

- рішення виконкому №261 від 22.09.2017 року «Про затвердження Порядку демонтажу незаконно встановлених споруд на території міста Шепетівки»;

- рішення ХХХІІ сесії міської ради VІІ скликання  від 21.12.2017 року № 11 «Про впорядкування орендних відносин майна комунальної власності територіальної громади міста Шепетівки».

Відповідно ст.10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» до кожного діючого регуляторного акта, у відповідності до затвердженого Плана-графіка, послідовно здійснюється базове, повторне та періодичне відстеження його результативності.

Протягом  2017 року підготовлено 11 звітів щодо відстеження результативності, з яких 4 - базових, 1- повторне та 6 -періодичних . Звіти про проведення усіх видів відстежень також  оприлюднюються  на офіційному сайті міської ради в мережі Інтернет.

Станом на 01.01.2018 р. в місті налічувалося 23 діючих регуляторних акта, з яких:

- 10 рішень міської ради;

- 13 рішень виконавчого комітету.

 

     Споживчий ринок       

      mvs