Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home

Цінова ситуація на основні продовольчі товари та послуги в місті у 2012 році

     В місті здійснюють торгівельну діяльність 321 магазин, 2 супермаркети, 118 кіосків, 4 торгівельні центри, 42 склади, 43 аптеки та аптечних кіосків, 54 підприємства громадського харчування, 11 автозаправочних станцій та 13 підприємств гуртової торгівлі, які обслуговують суб’єктів підприємництва.

           Протягом 2012 року за власні кошти підприємців відкрито 8 нових магазинів , 2 аптеки, павільйон, кафе та ветеринарну аптеку .

            На виконання доручення голови обласної державної адміністрації Ядухи В.С. за результатами наради, яка відбулася 16 березня 2011 року , та з метою стабілізації цінової ситуації на ринку основних продовольчих товарів та овочевої продукції проводиться щодекадний моніторинг цін у торговельній мережі міста та на продовольчих ринках за визначеним переліком товарів. Сьогодні ціни на 20 видів основних продовольчих товарів в місті не перевищують середньо обласні ціни.

           Для кращого забезпечення населення міста соціально значущими продовольчими товарами належної якості і за доступними цінами в місті працює 22 фірмових магазини по реалізації товарів за цінами виробників. Також у супермаркетах створено куточки виробників власної продукції.

Цінова ситуація в місті на основні продовольчі товари залишається стабільною.

За даними моніторингу середніх рівнів роздрібних цін на основні види продовольчих товарів станом на 01.02. 2013 р. в порівнянні з 01.02.2012 р. знизилися ціни на гречку - на 12,5%, манку – на 7%, рис - на 5%, яйця – на 2%, олію – на 1,5%, цибулю ріпчату – на 10%. Найбільше знизилась ціна на цукор – на 21,5%. Стабільними залишалися ціни на сало, макаронні вироби, молоко, сир кисломолочний , моркву, картоплю, буряки, сіль, яблука.

Поряд із цим, зросли ціни на борошно пшеничне вищого ґатунку, хліб з борошна пшеничного вищого сорту , яловичину , свинину, птицю ( на 6-10%).

            Обсяг реалізованих послуг за січень – листопад 2012 року склав 31515 тисяч гривень, що на 9,4% більше аналогічного періоду попереднього року.

 

     Споживчий ринок       

      mvs