Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home

Щоб не стати жертвою шахраїв, працівники міліції радять

Стосовно тих, хто приходить до вас, представляючись працівником тієї чи іншої організації, слід запам’ятати декілька правил:

- ніколи не відчиняйте двері незнайомим особам;

- якщо візитери представляються працівниками комунальної служби чи соціальними працівниками, перевірте посвідчення, запишіть номери посвідчень та прізвище, передзвоніть диспетчеру чи в соціальну установу, щоб з’ясувати, чи працюють там такі і чи направляли їх на вашу адресу;

- якщо вже відчинили двері, не впускайте нікого до квартири.

- спілкуватися слід на порозі, далі коридору підозрілих незнайомців не пропускайте;

- у жодному разі не показуйте, де зберігаєте гроші; якщо ви стали жертвою шахрайства чи крадіжки, негайно повідомте про це міліцію. Якнайточніше опишіть правоохоронцям прикмети злодіїв чи шахраїв.

     Загалом, не варто бути надмірно довірливим, адже часто люди стають жертвами зловмисників саме через це:

- не грайте на вулиці, в інших громадських місцях в азартні ігри «наперсток», «рулетка», «три тузи» і таке інше), тому що Вам завжди гарантований програш);

-  не дозволяйте особам циганської національності ворожити Вам, особливо на цінних речах, грошах, що належать Вам. Як правило, ці речі ніколи не вертаються їх володарям. Пам’ятайте, що жертвами такого роду шахрайства, як правило, стають люди із слабкою волею, яких спіткали життєві негаразди. Часто в тенети шахраїв попадають молоді, недосвідчені особи ( в основному дівчата);

- роз’яснюйте дітям, що не слід вступати у переговори з незнайомими, які розпитують про те, хто є вдома, коли повертаються з роботи батьки, що цінного є вдома тощо, а також давати незнайомим, у тому числі одноліткам, приміряти одяг, давати «напрокат» цінні речі, тому що вони можуть їх і не повернути.

Шахраї постійно відточують свою майстерність, і їх методи вирізняються винахідливістю. Всім відомо, що довіряти невідомим особам не варто, але навіть приклади інших не завжди можуть вберегти від подібних ситуацій, тож будьте пильними.

Пам‘ятайте це. І ні чого лихого з вами не трапиться. Якщо Ви все ж таки стали жертвою будь якого злочину чи правопорушення пам‘ятайте, що номер міліції «102». Дзвоніть негайно. Міліція працює цілодобово.

Начальник сектору карного розшуку

Шепетівського МВ УМВС

старший лейтенант міліції                    М.Панзига

 

     Споживчий ринок       

      mvs