Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home

ОБЕРЕЖНО, ШАХРАЇ!

Керівництво Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області повторно звертається, до мешканців міста Шепетівка та Шепетівського району, а особливо до осіб похилого віку та пенсіонерів з проханням бути дуже уважними і обережними!
В наш час, на жаль, багато хто бажає нажитися на біді іншої людини, користуючись такими найкращими нашими рисами, як співчуття, бажання допомогти ближньому. Або, навіть, запевнити людину, що в неї трапилась біда, щоб скористатись цим для власної наживи. Нараз, я поясню про що йдеться.
Вам дзвонять і кажуть, що Ваш син, донька або хтось інший близький потрапили в халепу –потрапили у міліцію, ДТП і тому подібне. Щоб їх виручити  потрібна певна грошова сума і в підтвердження своїх слів дають поговорити із названою людиною. Родичі в розпачі хапають гроші й несуть до банку оформлювати переказ на рахунок, що їм запропонували, щоб швидше врятувати нещасного, або просять поповнити рахунок мобільного телефону на велику суму коштів.

Шановні, мешканці міста та району, будьте обачні! В житті трапляється різне, але завжди намагайтесь реально дивитись на речі. У таких випадках в першу чергу  зв’яжіться з людиною, яка, як Вам кажуть, потрапила у незручну ситуацію, тим засобом зв’язку, як Ви це робите зазвичай – її особистий мобільний телефон, домашній стаціонарний телефон, робочий телефон, щоб Ви були впевнені, що розмовляєте саме з тією людиною. Як правило, з’ясовується, що ця людина займається своїми звичними справами та їй насправді нічого не загрожує.Це свідчить про те, що Ви маєте справу з шахраями.
Орієнтуйте своїх близьких та знайомих щодо можливих дій злочинців, недарма кажуть: «Хто попереджений, той і озброєний!» Це дозволить зменшити кількість потерпілих та обсяги заподіяної шкоди, збереже Ваш час, гроші та здоров’я. Розповсюдження цієї інформації є маленьким, але ефективним прийомом самозахисту, який ми Вам радимо використовувати..
Нагадаю, що за шахрайство передбачена кримінальна відповідальність згідно ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п`ятидесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Отож, не довіряйте тим, кого бачите вперше, якими б красномовними та доброзичливими вони не здавались! Надмірна довірливість — ваш найперший ворог! Якщо Вам відомо про факти шахрайських дій або Ви самі стали їх жертвою, негайно повідомляйте міліцію за номером 102.

 

     Споживчий ринок       

      mvs