Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home

Шепетівські працівники міліції наголошують про відповідальність за вирощування нарковмісних рослин!

Проблема наркоманії є однією з наймасштабніших проблем сучасного суспільства, оскільки в пагубну залежність від дурману можуть потрапити, як підлітки, так і дорослі, а вирватися з полону зілля вдається далеко не кожному.
Одним з важливих напрямків боротьби працівників міліції з незаконним обігом наркотичних речовин є протидія незаконним насадженням нарковмісних рослин маку та конопель. Працівники ВБНОН УМВС України в Хмельницькій області наголошують громадянам, що за незаконне культивування нарковмісних рослин передбачено відповідальність згідно з чинним законодавством України:
1. ч. 2 ст. 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення - Невжиття заходів щодо забезпечення встановленого режиму охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць зберігання і переробки врожаю цих культур, а так само невжиття заходів щодо знищення післяжнивних залишків чи відходів виробництва, що містять наркотичні речовини, що тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від тридцяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
2. Стаття 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення - Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, що тягне за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.
3. Стаття 310 Кримінального кодексу України - Посів або вирощування снотворного маку чи конопель, що караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі до трьох років.
Шановні громадяни, в разі виявлення фактів незаконних посівів нарковмісних рослин, просимо Вас звертатися у  міліцію за номером 102.

 

     Споживчий ринок       

      mvs