Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home

Кримінальна відповідальність за зайняття гральним бізнесом (ст. 203-2 КК).

Гральний бізнес – це діяльність, пов’язана із влаштуванням казино, інших гральних місць (домів), букмекерських контор, тоталізаторів, гральних автоматів за грошовим або майновим виграшем, проведенням лотерей (крім державних) та розіграшів з видачею грошових виграшів у готівкой формі на місці.
Кримінальний кодекс доповнено ст. 2032, відповідно до якої зайняття гральним бізнесом карається штрафом від 10 до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170000 до 850000 грн.).
Ті самі дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття гральним бізнесом, караються обмеженням волі на строк до 5 років.
Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» від 15.05.2009 р. № 1334-VI в Україні забороняється гральний бізнес та участь в азартних іграх. Однак, не належать до азартних ігор, зокрема:
— організація та проведення лотерей;
— гра в більярд, гра в кеглі (боулінг) та інші ігри, які проводяться без одержання гравцем призу (виграшу);
— гра на гральних автоматах типу «кран-машина» (двокоординатні автомати), де як виграш (приз) гравець отримує виключно матеріальні речі (іграшки, цукерки тощо).
 

     Споживчий ринок       

      mvs