Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

„___” листопада 2012 року                     м. Шепетівка                                       № ______

Про стан погашення

заборгованості із виплати заробітної плати

             Заслухавши та обговоривши інформацію заступника начальника управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Шепетівської міської ради Дячука І.А. про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, виконком міської ради відмічає, що в місті проведена відповідна робота по зменшенню заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств всіх форм власності.

             З метою контролю за станом погашення заборгованості із заробітної плати та підвищення її рівня постійно здійснювався аналіз стану виконання графіків, проводився щотижневий та щодекадний моніторинг по підприємствах, установах та організаціях міста за видами економічної діяльності. На підприємствах, організаціях, установах міста здійснювались перевірки по питанню додержання законодавства про працю, в тому числі в частині своєчасних розрахунків по заробітній платі. До керівників підприємств, які не забезпечували виконання зобов’язань з питань своєчасної виплати заробітної плати застосовувались адміністративні міри впливу. Впродовж січня-жовтня 2012 року проведено десять засідань міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на яких заслухано 33 звіти керівників підприємств-боржників. Це дало відповідні результати. Так, впродовж року, повністю ліквідували заборгованість по заробітній платі на: ТОВ "Шепетівський цегельний завод", ПрАТ "Шепетівський ДОК", ПрАТ “Шепетівське АТП-16807". З початку року зменшили суму боргу на ВАТ “Шепетівський завод культиваторів” – 99,9 тис.грн., на ВАТ “Шепетівське ПпЗНП” – 26,6 тис.грн., ВАТ "Пульсар" - на суму 33,5 тис.грн. Заборгованість із виплати заробітної плати за січень – жовтень 2012 року в порівнянні з початком року зменшилась на 706,5 тис. грн. і станом на 01.11.2012 р. становить 3748,5 тис. грн.

             Разом з тим необхідно відмітити, що ряд підприємств не тільки не виконують зобов’язань щодо погашення заборгованості по заробітній платі, але й допускають її ріст, неспроможні самостійно погасити борги, потребують фінансового оздоровлення і відновлення платоспроможності. Зокрема, на ВАТ „Пульсар” не тільки не дотримуються доведеного графіку погашення заборгованості, але й допускають її зростання. Так, у жовтні 2012 року зарплатний борг збільшився на 25,3 тис. грн. Залишилась непогашеною заборгованість на                         ВАТ „Шепетівське ПпЗНП”.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” виконавчий комітет Шепетівської міської ради

В и р і ш и в :

  1. Інформацію заступника начальника управління праці та соціального захисту населення виконачого комітету Шепетівської міської ради Дячука І.А. про стан погашення       заборгованості із виплати заробітної плати взяти до відома, роботу по погашенню заборгованості із виплати заробітної плати протягом січня - жовтня 2012 року відповідними управліннями, відділами міськвиконкому, керівниками підприємств всіх форм власності визнати недостатньою.
  2. З метою виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 02.07.2012 року №119/2012-р “Про проведену в області роботу щодо погашення заборгованості із заробітної плати та підвищення рівня оплати праці” затвердити заходи спрямовані на       погашення заборгованості та підвищення рівня заробітної плати (додаток).
  3. Управлінням праці та соціального захисту населення, економічного розвитку спільно з керівниками підприємств-боржників детально проаналізувати фінансово-економічні можливості підприємств, виявити резерви для повної ліквідації боргів із заробітної плати та підвищення її рівня.
  4. Ініціювати проведення регулярних спільних перевірок за участю представників Територіальної державної інспекції з питань праці в області, управління праці та соціального захисту населення, та інших контролюючих органів підприємств, які мають заборгованість із виплати заробітної плати.
  5. Рекомендувати Шепетівському міськрайонному управлінню юстиції забезпечити своєчасне виконавче провадження рішень судів щодо стягнення заборгованості з виплати заробітної плати.
  6. Рішення виконкому від 21.04.2011р. №100 “Про проведену в місті роботу з питань погашення заборгованості та підвищення рівня заробітної плати” у зв’язку із зміною кількості боржників та сумою заборгованості з контролю зняти, а роботу до завершення повної ліквідації заборгованості із заробітної плати продовжити.
  7. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського       голови О.Л. Діхтярука.

 

Міський голова                                                                          С. Антонюк

 

     Споживчий ринок       

      mvs