Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Нежитлова нерухомість буде оподаткована у 2016 році

Нежитлова нерухомість буде оподаткована у 2016 році

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, які є власниками об'єктів житлової та нежитлової нерухомості.

Базою оподаткування податком є загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості. Для громадян суму податку визначать податківці, а юридичні особи цей податок обчислюють самостійно, виходячи з загальної площі кожного окремого об'єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об'єкт.

База оподаткування об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності громадян, зменшується відповідно:

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

- для різних типів об'єктів житлової нерухомості - на 180 кв. метрів.

Ставки податку в м.Шепетівка та Шепетівському районі визначені рішеннями відповідних органів місцевого самоврядування:

- у розмірі 0,2 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр площі житлової нерухомості (за 2015 рік – 2,44 грн.);

- у розмірі 0,1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр нежитлової нерухомості (за 2015 рік – 1,22 грн.).

Обчислення суми податку з об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється податківцями за місцем реєстрації власника такої нерухомості. Повідомлення-рішення про сплату податку надсилається до 1 липня року, що настає за базовим податковим періодом. Сплата податку здійснюється протягом 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення. Тобто, за нерухомість, яка була у власності у 2015 році, громадяни сплатять у 2016 році.

 

     Споживчий ринок       

      mvs