Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Як штрафуватимуть за несплату єдиного внеску

Як штрафуватимуть за несплату єдиного внеску

З 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України від 28 грудня 2014 року № 77 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці». Цим законом внесено зміни в порядок застосування штрафних санкцій за порушення законодавства по єдиному внеску.

Якщо за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до 31 грудня 2014 року включно накладався штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум, то з 1 січня 2015 року санкції подвоєно. Відтепер до платників, які допустили такі порушення, застосовується штраф у розмірі 20 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Також додано нову штрафну санкцію за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності. За зазначені порушення фіскальній орган накладає штраф в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені платником єдиного внеску, до якого протягом календарного року вже було застосовано штраф, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою звітності, передбаченої Законом.

 

     Споживчий ринок       

      mvs