Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Компенсація середнього заробітку мобілізованим

Компенсація середнього заробітку мобілізованим

З 17.03.2015 р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 р. № 105, якою затверджено Порядок випла¬ти компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Встановлено, що для виплати такої компенсації під¬приємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа органу соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробіт¬ку працівникам за затвердженою формою, погоджений районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби, для подання до 19 числа їх копій, а також зведених звітів про фактичні витрати на ви¬плату середнього заробітку працівникам структурним підрозділам соціального захисту населення.

Оподаткування, нарахування і сплата єдиного соці¬ального внеску на компенсацію проводяться відповідно до Податкового кодексу України і Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Зазначено, що бюджетні кошти спрямовуються на компенсацію витрат на виплату середнього заробіт¬ку працівникам, які працювали на час призову на вій¬ськову службу не більше одного року.

 

     Споживчий ринок       

      mvs