Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Для зниження ставки единого внеску запроваджено нові критерії

Для зниження ставки единого внеску запроваджено нові критерії

З 13.03.2015 р. набрав чинності Закон України від 02.03.2015 р. № 219 «Про внесення змін до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове держав¬не соціальне страхування» щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці».

У 2015 р. понижуючий коефіцієнт 0,4 (у 2016 р. — 0,6) застосову¬ється до ставки ЄСВ у разі виконан¬ня платником одночасно таких умов:

- база нарахування ЄСВ із розрахунку на одну застраховану особу у звітному місяці збільшилась на 20% і більше порівняно із се¬редньомісячною базою нараху¬вання ЄСВ платника за 2014 р.;

- після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застрахо¬вану особу у звітному місяці становитиме не менше ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 р.;

- кількість застрахованих осіб у звітному місяці, яким нарахова¬но виплати, не перевищує 200% се¬редньомісячної кількості застрахо¬ваних осіб платника за 2014 р. Ця умова не стосується осіб-підприємців і фізичних осіб, які забез¬печують себе роботою самостійно. Коефіцієнт застосовується при на-рахуванні зарплати фізичним особам як за основним, так і не за основним місцем роботи. При розрахунку кое¬фіцієнта показники за 2014 р. визна¬чаються на підставі звітності з ЄСВ. У разі застосування коефіцієнта необ¬хідно зазначити про це у звіті.

Платник ЄСВ, який застосував коефіцієнт і не сплатив нарахований ЄСВ у встановлені строки, втрачає право в майбутньому застосовувати коефіцієнт до повної сплати виниклої заборгованості.

 

     Споживчий ринок       

      mvs