Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ В Податковий кодекс внесено чергові зміни

В Податковий кодекс внесено чергові зміни

З 13.03.2015 р. набрали чинності зміни, внесені Законом України від 02.03.2015 р. № 211 до Податкового кодексу України (далі — Податковий кодекс), якими, зокрема, встановлено, що до загального місяч¬ного (річного) оподатковуваного до¬ходу платника податку не включаєть¬ся сума (вартість) благодійної допомо¬ги, виплачена (надана) міжнародними благодійними організаціями (їхніми філіями, представництвами), перелік яких визначається Кабінетом Міні¬стрів України, на користь фізичних осіб, які мешкають (мешкали) на те¬риторії населених пунктів, де прово¬диться (проводилась) АТО, та/або ви¬мушено покинули місце проживання у зв'язку з проведенням АТО, та фі¬зичних осіб, які мешкали на терито¬рії АР Крим та вимушено покинули місце проживання у зв'язку з тимча¬совою окупацією території України.

Звільнено від оподаткування вій¬ськовим збором доходи, які згідно з розділом IV «Податок на доходи фізичних осіб» Податкового кодексу не включаються до загального опо¬датковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, опо¬датковуються за нульовою ставкою), крім, зокрема, доходів, отриманих платником у вигляді процентів, на¬рахованих на цінні папери, емітовані центральним органом виконавчої вла¬ди, та на боргові зобов'язання Нац¬банку України; дивідендів, які нарахо¬вуються на користь платника податку у вигляді акцій; доходів, отриманих платником податку за здані (продані) ним вторинну сировину, побутові від¬ходи, брухт кольорових металів тощо; доходів від операцій з валютними цін¬ностями тощо.

З 01.04.2015 р. ставка рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин на природний газ, що відповідає умові, визначеній у п. 252.24 ст. 252 цього Кодексу, видобутий з покла¬дів до 5000 м, застосовуватиметься в розмірі 70%.

 

     Споживчий ринок       

      mvs