Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Торгуєш пивом – подбай про наявність ліцензії та касового апарата

Торгуєш пивом – подбай про наявність ліцензії та касового апарата

Зарахування пива до алкогольних напоїв призвело до ряду змін, які запрацюють з 1 липня 2015 р. Одна з них — необхідність попереднього от¬римання продавцями пива ліцензії на роздрібну та/або опто¬ву торгівлю алкогольними напоями. Водночас ті з них, хто вже отримав такий документ задля продажу інших міцних напоїв, не потребують окре¬мої або додаткової ліцензії на торгівлю саме пивом. Ті ж, хто не мав раніше алколіцензії, повинні звернутись із за¬явою до податкової за місцем здійснення торгівлі.

Ліцензію або обґрунтоване рішення про відмову в її вида¬чі видадуть заявнику не пізніше 10 календарних днів із дня одержання потрібних документів.

При цьому у додатку до ліцензії на роздрібну тор¬гівлю алкогольними напо¬ями суб'єктом господарю¬вання вказуються, зокрема перелік електронних конт¬рольно-касових апаратів та інформація про них: модель, модифікація, заводський но¬мер, виробник, дата виго¬товлення.

Таким чином, фізичні осо¬би — підприємці — платни¬ки єдиного податку другої та третьої груп, які здійсню¬ють роздрібну торгівлю пи¬вом, при розрахунках готів-кою зобов'язані з 1 липня 2015 року застосовувати на¬лежним чином зареєстро-вані РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджу¬ють виконання розрахунко¬вих операцій.

 

     Споживчий ринок       

      mvs