Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ У Мінсоцполітики роз'яснили: при прийманні на роботу найманих осіб підприємець повинен видати наказ

У Мінсоцполітики роз'яснили: при прийманні на роботу найманих осіб підприємець повинен видати наказ

Міністерство соціальної політики в листі від 30.03.2015 р. N 191/06/187-15 роз'яснило: при прийманні на роботу найманих осіб підприємець повинен видати наказ.

Адже, відповідно до статті 24 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) при укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я та інші документи.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Враховуючи вищезазначене, оскільки працівник не може бути допущений до роботи, зокрема, без оформлення локального акта роботодавця (фізичної особи - підприємця), на думку фахівців Мінсоцполітики, в графі 4 трудової книжки зазначаються реквізити цього документа.

 

     Споживчий ринок       

      mvs