Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Про застосування штрафних санкцій до податкових агентів

Про застосування штрафних санкцій до податкових агентів

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізич¬них осіб, і сум утриманого з них податку за¬тверджено наказом Міністерства фінансів Укра¬їни від 13.01.15 р. № 4 (далі - Порядок). Згідно з п. 2.1 розділу II Порядку податковий розра¬хунок за формою № 1ДФ (далі - Розрахунок) є квартальною звітністю і подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного кварталу.

Відповідно до п. 4.2 розділу IV Порядку в разі проведення коригувань даних Розрахунку до закінчення строку подання подається звітний но¬вий Розрахунок. Якщо після подання Розрахунку платник податків подає новий Розрахунок із ви¬правленими показниками до закінчення гранич¬ного строку подання за той самий звітний період, штрафні санкції не застосовуються (п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України).

Згідно з п. 4.3 розділу IV Порядку в разі необхід¬ності проведення коригувань даних Розрахунку після закінчення строку його подання подається уточнюючий Розрахунок, що передбачає засто¬сування норм п. 119.2 ст. 119 Кодексу: неподання, подання з порушенням установлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями чи з помилками Розрахунку, якщо такі недостовірні відомості чи помилки призве-ли до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податків, тягнуть за собою накладен¬ня штрафу в розмірі 510 грн.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - тягнуть за собою накладення штра¬фу в розмірі 1020 грн.

Передбачені цим пунктом штрафи не застосову¬ються у випадках, якщо недостовірні відомості або помилки в податковій звітності про суми до¬ходів, нарахованих (сплачених) на користь плат¬ника податків, суми утриманого з них податку виникли у зв'язку з виконанням податковим аген¬том вимог п. 169.4 ст. 169 Кодексу і були виправ¬лені відповідно до вимог ст. 50 Кодексу.

Зазначене викладено в листі Державної фіскальної служби України від 24.04.15 р. № 8828/6/99-99-17-02-01-15.

 

     Споживчий ринок       

      mvs