Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Помилка
  • Помилка завантаження даних каналу.
Home Шепетівська ОДПІ Затверджено нові форми податкових декларацій із єдиного податку

Затверджено нові форми податкових декларацій із єдиного податку

Наказом Мінфіну України від 19.06.15 р. № 578 затверджено форми податкових декларацій із єдиного податку для юросіб і фізосіб-єдинників.

Звірніть увагу на основні новації у формах декларацій.

Декларація для фізосіб-єдинників

Дані в декларації треба показувати в гривнях із копійками (тобто з двома десятковими знаками після коми). І жодні округлення не допускаються.

З декларації вилучено розділ, який раніше призначався для єдинників п'ятої групи.

Авансові платежі з єдиного податку єдинники першої та другої груп тепер показують загальною сумою за квартал без розбивки по місяцях.

Відтепер для заповнення декларації з єдиного податку фізособам — єдинникам першої, другої та третьої груп достатньо лише підсумкових даних, підрахованих наростаючим підсумком за квартал, півріччя, 9 місяців або рік за графами 7 і 9 Книги обліку доходів або за графами 7,8 р. І Книги облі¬ку доходів і витрат.

Декларація для юросіб — єдинників III групи

Як і у фізосіб-єдинників дані в декларації юрособи показують у гривнях із копійками.

Тепер доходи, що обкладаються єдиним податком за подвійною ставкою, потрібно групувати за видами, наведеними в п. 293.5 Податкового кодексу України.

Декларація для юросіб — єдинників IV групи

Декларація платника єди¬ного податку четвертої групи зхожа зі старою Декларацією з фіксованого сільгоспподатку. І все-таки відмінності є. Так, в новій декларації сільгоспви¬робники визначатимуть суму єдиного податку залежно від кількості календар¬них днів користування землею поквартально, а не щомісячно, як було в декларації з фіксованого сільгоспподатку. Розрахунок частки сільськогос¬подарського товаровиробництва став повноправним додатком до декларації. Отже, тепер немає необхідності переносити з нього дані до спеціальних рядків декларації.

Коли звітувати з єдиного податку за новими формами

Відповідно до п. 46.6 ПКУ нові форми декларацій (розра¬хунків) набирають чинності для складання звіт¬ності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюд¬нення. Тому єдинники третьої групи, а в деяких перед¬бачених у ПКУ випадках і єдинники першої та другої груп за II квартал 2015 року повинні звітувати в старих формах декларації з єди¬ного податку.

 

     Споживчий ринок       

      mvs