Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ До законодавства про РРО внесено зміни

До законодавства про РРО внесено зміни

Відповідно до змін, внесених до Податкового кодексу України Законом України від 01.07.2015, № 569, із 23 липня РРО не застосовують платники єдиного податку першої групи, а також другої і третьої груп (фізособи-підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. грн. Єдинник, дохід якого перевищив зазначену величину, зобов'язаний застосовувати РРО починаючи із 1-го числа першого місяця кварталу, що настає за виникненням такого перевищення, та продовжує застосовувати у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку (п. 296.10 ПК). До 1 ве¬ресня Кабміну доручено затвердити порядок контролю за досягнен¬ням такими платниками обсягу доходу.

Законом № 569 суттєво відкориговано і Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265.

Так, на фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ, не поширюються вимоги щодо обліку товар¬них запасів на складах та/або за місцем їх реалізації, а також продажу лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку (п. 12 ст. 3 Закону № 265).

Скасовано штраф у п'ятикратному розмірі за кожне наступне порушення вимог Закону № 265, а також штраф за нероздрукування z-звіту, або його незберігання (абзац четвертий п. 1, п. 4 ст. 17 Закону № 265.

Контролюючий орган застосовує фінансові санкції до центрів сервісного обслуговування у разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО у стро¬ки, встановлені Законом № 265, та невведення в експлуатацію належним чином зареєстрованого на суб'єкта господарювання резервного РРО. Розмір санкції - 5 мінімальних зарплат, установлених на 1 січня подат¬кового (звітного) року. У 2015 році це 6090 грн. - до 30 листопада, 6890 грн. - із 1 до 31 грудня (ст. 171).

Санкції за порушення вимог Закону № 265 у період із 1 липня 2015 року до 1 січня 2016 року не застосовуються до суб'єктів господарювання, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання РРО, включених до Держреєстру РРО, і ввели їх в експлуатацію до 1 січня 2016 року.

 

     Споживчий ринок       

      mvs