Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ При продажу товарів через Інтернет застосовують касові апарати

При продажу товарів через Інтернет застосовують касові апарати

Законом України від 6 липня 1995 року № 265 «Про застосування реєстра-торів розрахункових операцій у сфері то¬ргівлі, громадського харчування та по¬слуг» (далі — Закон № 265) визначено правові засади застосування реєстрато¬рів розрахункових операцій (далі — РРО) у сфері торгівлі, громадського хар¬чування та послуг. Дія його поширюєть¬ся на усіх суб'єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб'єктів господа¬рювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі. Так п. 2 ст. З Закону № 265 перед-бачено, що суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі, зобо¬в'язані видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або від¬мовляється від неї, включаючи ті, замов¬лення або оплата яких здійснюється ви¬користанням мережі Інтернет, при отри¬манні товарів (послуг) в обов'язковому порядку розрахунковий документ вста¬новленої форми на повну суму проведе¬ної операції.

Одночасно із Закону № 265 виключе¬но пункт 13 статті 9 щодо звільнення від застосування РРО та РК при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції), тобто мережі Інтернет.

Тому суб'єкти господарювання при продажі товарів у мережі Інтернет, у тому числі фізичні - особи - підприємці платники єдиного податку 2 та 3 групи (починаючи із визначеного Кодексом для кожної групи терміну), повинні засто¬совувати РРО та видавати покупцю розрахунковий документ встановленої форми.

 

     Споживчий ринок       

      mvs