Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Податковий тиск на суб'єктів господарювання зменшено

Податковий тиск на суб'єктів господарювання зменшено

З 1 вересня цього року набуває чинності Закон України від 17.07.2015, № 655 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» (далі - Закон № 655). Норми Закону зменшують податковий тиск на суб'єктів господарювання та вносять до Податкового кодексу України суттєві позитивні для платників податків зміни.

Так, платників податків звільнили від нарахування пені у разі самостійного виправлення поми¬лок, допущених у податковій звітності. Правда, скористатися цією пільгою можна тільки протягом 90 календарних днів після закінчення строку, установленого для сплати грошового зобов'язання за уточнюваною податковою звітністю (п. 129.9 Кодексу). Якщо помилка виправляється пізніше, то пеня нараховуватиметься у звичайному порядку.

Платників податків, чиї доходи за попередній (звітний) рік становили менше 20 млн. грн., тимча¬сово - до 31.12.2016 р. включно, звільнили від сплати штрафних (фінансових) санкцій, нарахо¬ваних на суму податкового зобов'язання. Скористатися цим послабленням платник податків зможе, якщо сплатить донараховані йому податкові зобов'язання у встановлені Кодексом строки - без оскаржен¬ня податкового повідомлення-рішення. Проте, це правило не діє, якщо плат¬никові податків податкове зобов'язання із цього ж податку донараховане повторно протягом року (п. 35 підрозд. 10 розд. XX Кодексу).

 

     Споживчий ринок       

      mvs