Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Змінено розмір мінімальної зарплати і розмір прожиткового мінімуму

Змінено розмір мінімальної зарплати і розмір прожиткового мінімуму

Законом України від 17.09.2015 № 704 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» з 1 вересня 2015 року встановлені нові соціальні стандарти. Так, розмір мінімальної зарплати і розмір прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб, тепер дорівнювати¬муть 1378 грн.

Нагадаємо, що до цих показників прив'язаний розрахунок цілого ряду величин. Так, зокрема:

- при визначенні розміру мінімального страхового внеску (ЄСВ) для осіб, які провадять підприємницьку діяльність на спрощеній системі оподаткування (при ставці ЄСВ 34,7 % сума мінімального страхового внеску вже за вересень становитиме 478,17 грн.);

- для індексації зарплати;

- для визначення мак¬симального розміру доходу, на який нараховується єдиний соціальний внесок (1378 грн. х 17 = 23426 грн.), тощо.

Нові показники потрібно врахувати при розрахунку заробітної плати вже за вересень 2015 року.

При цьому слід пам'ятати, що зміна мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму протягом звітного податкового року не впливає, зокрема, на розмір податкової соціальної пільги і на граничний розмір доходу, який дає право на її отримання, на ставки єдиного податку, для підприємців-єдинників пер¬шої та другої груп, на ставки податку на нерухоме майно. Адже ці величини розраховуються станом на 1 січня поточного року і протягом року не змінюються.

 

     Споживчий ринок       

      mvs