Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міський ЦСССДМ Новини центру Відбувся круглий стіл

Відбувся круглий стіл

80123 червня 2016 року у виконавчому комітеті Шепетівської міської ради відбулося засідання круглого столу на тему: «Механізми співпраці суб'єктів соціальної роботи щодо боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом», організатором якого був Шепетівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. У засіданні взяли участь: директор та працівники Шепетівського міського ЦСССДМ, представники Шепетівського відділу поліції, Шепетівської центральної районної лікарні, управління освіти виконавчого комітету Шепетівської міської ради, Шепетівського медичного училища, Шепетівського професійно-технічного ліцею, Шепетівського коледжу ПДАТУ, Громадської ради, Реабілітаційного центру «Нове життя», Шепетівської міської ради ветеранів України, Шепетівської міської організації «Захист дітей війни».

На засіданні розглядалося 4 основних питання:

1. Робота поліції в напрямку боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин та прекурсорів.

2. Статистичні дані щодо осіб, які перебувають на обліку в лікарні з діагнозом «наркозалежність».

3.  Інформаційно-просвітницька робота в закладах освіти щодо профілактики наркоманії в учнівському середовищі.

4. Робота Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щодо профілактики наркоманії в місті.

За останні роки, як зазначила директор Шепетівського міського ЦСССДМ Вінницька Тетяна Олександрівна, масштаби поширення наркоманії набули характеру справжньої епідемії, це хвороба не однієї людини, а всього суспільства.

Наркоманія руйнує не тільки людину морально і фізично, але і призводить до вчинення злочинів. Так, протягом І півріччя 2016 року, як доповів старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції Шепетівського відділу поліції Дворак Андрій Сергійович, було відкрито та направлено до суду 13 кримінальних проваджень за злочини, пов'язаними із вживанням, зберіганням, розповсюдженням наркотиків.

За даними лікаря-нарколога Шепетівської ЦРЛ Якимчука Олександра Дмитровича, на обліку з діагнозом «наркозалежність» у місті перебуває 82 особи, 19 осіб отримують замісну підтримуючу терапію. Але це лише офіційні дані про осіб, які звернулися по допомогу в лікарню, насправді ж, ця цифра більша в разів три.

Найчастіше наркотики починають вживати в підлітковому віці. Переважно, це діти з сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах, діти алко-, наркозалежних батьків, діти з неповних сімей або сімей, де порушені внутрішні родинні взаємини, особистісні зв'язки. За таких умов дитина, відійшовши від сім'ї, легко підпадає під негативний вплив.

В шкільних навчальних закладах міста, як повідомила завідувач міської психолого-медико-педагогічної консультації Колісецька Олена Федорівна, велику увагу приділяють проведенню профілактично-просвітницької роботи з учнями та батьками щодо попередження наркоманії та формування стереотипів здорового способу життя. Так, поводяться індивідуальні консультації, бесіди, лекції на теми: «Скажи «Ні!» шкідливим звичкам!», «Обережно, наркотик!», «Ти відповідальний за своє життя» та інші заходи. Проте, наркоманія – це соціальна глобальна проблема, боротьба з нею повинна бути комплексною.

Шепетівським міським центром соціальних служб для сім'ї дітей та молоді проводиться як індивідуальна, так і групова профілактична робота серед населення міста щодо попередження розповсюдження наркоманії, а також здійснюється ресоціалізація та соціальна адаптація наркозалежних осіб.

Учасниками круглого столу було прийняті наступні рішення:

1.Посилити роботу поліції щодо розкриття злочинів, пов'язаних з незаконним виробництвом, виготовленням, придбанням, зберіганням чи збутом наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

2.Щоквартально надавати інформацію виконавчому комітету Шепетівської міської ради про проведену роботу правоохоронними органами щодо боротьби з наркозлочинністю.

3.Активізувати громадськість щодо допомоги правоохоронним органам у боротьбі з наркоманією, вчасно інформувати поліцію про виявлення місць продажу та вживання наркотиків.

4.Підвищити якість виховних заходів в навчальних закладах міста з проблем наркоманії із залученням різних фахівців компетентних з даного питання.

5.Притягувати до адміністративної відповідальності батьків, як не цікавляться життям дітей, не відвідують батьківські збори в школах, за неналежне виконання батьківських обов'язків.

6. Суб'єктам соціальної роботи покращити ефективність співпраці щодо боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом.

Шепетівський міський ЦСССДМ

800

 

     Споживчий ринок       

      mvs