Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міський ЦСССДМ Новини центру Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

12018 жовтня – День, який оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми.

Жодна країна світу не може убезпечити себе від торгівлі людьми, і Україна не є виключенням. Це негативне явище може виявлятися у різних формах – від викрадення людей до їх продажу з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. Жертви торгівлі людьми використовуються для примусової  праці, у порнобізнесі, як донори для трансплантації органів тощо.

Складна економічна ситуація в Україні, значний рівень безробіття і низький рівень життя населення спонукають громадян України шукати роботу за кордоном. Легально щорічно працевлаштовується за кордоном 50-60 тисяч осіб. Але нині майже 4 млн. громадян України працюють за кордоном нелегально. Більшість виїжджають за туристичними чи приватними візами, працюють без необхідних документів, дозволів та контрактів, а це робить їх безправними, і стає причиною потрапляння в тенета торгівців людьми.

За інформацією Міжнародної організації з міграції, за останні роки близько 400 тисяч українців виїхали за кордон з метою працевлаштування, з яких понад 100 тисяч жінок потрапили в секс-індустрію країн-реципієнтів.

Завданням загальнодержавної ваги є боротьба з цим явищем, підтримка і захист українських громадян.  Держава надає повний спектр допомоги постраждалим від торгівлі людьми. Вони можуть отримати статус постраждалого від торгівлі людьми та розраховувати на соціальну, медичну, моральну і матеріальну підтримку, психологічну реабілітацію. Для цього необхідно звернутися до соціальних служб за місцем проживання, або до представників влади як за місцем проживання, так і в інших місцях.  Центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді є основним виконавцем заходів з надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, на які покладені функції зі здійснення оцінки потреб постраждалої особи, розробки плану її реабілітації, координації та контролю за його виконанням.

З метою ефективного попередження  торгівлі людьми в Україні успішно діють ряд міжнародних організацій  та мережа  громадських об'єднань, які надають спектр послуг постраждалим від торгівлі людьми.  Національна гаряча лінія надає консультації з питань попередження торгівлі людьми, включаючи допомогу жертвам, інформацію з безпечного працевлаштування за кордоном, перевірку фірм-посередників тощо.

Якщо ви чи ваші рідні стали жертвами торгівлі людьми

звертайтесь:

- до Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

зі стаціонарного тел. (03840) 4-16-23

з мобільного тел. 0980479133

- на Національну «Гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

0 800 505 501 безкоштовно зі стаціонарних телефонів;

527 безкоштовно для абонентів (Київстар, МТС, Life);

Людина – не товар! Цінність людського життя – не предмет торгівлі!

НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ !!!

 

     Споживчий ринок       

      mvs