Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міський ЦСССДМ Новини центру Домашнє насильство на гендерній основі

Домашнє насильство на гендерній основі

04-inspiring-stories-of-extreme-forgiveness-to-lift-your-spirits-shutterstock_151887428-1024x68325 листопада відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Насильство -  найпоширеніше порушення прав людини в світі.

За статистикою 95% потерпілих від домашнього насильства складають жінки. Від домашнього  насильства потерпає більше жінок, ніж від пограбувань, зґвалтування незнайомими та в автомобільних катастрофах, разом узятих;

Домашнє насильство може мати форми  фізичного, економічного, сексуального, психологічного впливу та примусу.

У 2016 році Національна поліція зареєструвала близько 120 000 звернень за фактами насильства в сім'ї.

Для життя без насильства важливими є самоповага та почуття внутрішньої гідності, а також підтримка близьких, рідних та оточуючих. Тож важливо вміти самостійно протистояти такій агресії в сім'ї.

З метою підвищення обізнаності суспільства про ознаки, прояви, профілактику та протидію домашньому насильству в Україні функціонує "гаряча лінія", на яку може зателефонувати кожен за номером 0 800 500 335 або 386 з мобільного і отримати безкоштовну та конфіденційну психологічну або юридичну консультацію.

Якщо ви  стали жертвою насильства, відчуваєте потребу в підтримці – не мовчіть, звертайтеся за допомогою до  Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за телефонами : 4–16–23, моб. 098 0479133.

 

     Споживчий ринок       

      mvs