Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міський ЦСССДМ Новини центру 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1480794683_1У всьому світі цього дня говорять про СНІД, про те,яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія.

СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що постали перед людством наприкінці ХХ сторіччя. Поширення епідемії ВІЛ-інфекції продовжує залишатися об'єктивною загрозою національного масштабу і сьогодні.

За статистичними даними Шепетівської центральної районної лікарні  станом на 20 листопада 2017 року у нашому регіоні зареєстровано 84 особи, які захворіли на ВІЛ, зокрема в місті Шепетівка зафіксовано 47 ВІЛ – інфікованих осіб, з яких 2 дітей.

Ми й зараз рідко замислюємося над тим, що подібне лихо може спіткати нас самих чи нашу сім'ю. Страх, що формувався щодо ВІЛ/СНІДу протягом багатьох років, незнання шляхів передачі, стереотипи мислення призвели до того, що люди почали боятися не стільки інфекції, скільки ВІЛ-інфікованих людей. Стигма і дискримінація по відношенню до ВІЛ-позитивних людей призводять до того, що вони змушені приховувати свій діагноз через страх бути звільненими з роботи, отримати відмову в медичній допомозі, втратити сім'ю та друзів.

Кожному слід пам'ятати: інфікування здебільшого є наслідком власної поведінки людини. Жодна людина у світі не застрахована від зараження вірусом імунодефіциту людини. Будьте обережними, цінуйте та бережіть кожну неповторну хвилину свого життя.

Якщо ви відчуваєте потребу в підтримці – не мовчіть, звертайтеся за допомогою до  Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за телефонами :  4–16–23, моб.  098 0479133.

 

     Споживчий ринок       

      mvs