Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міський ЦСССДМ Новини центру 2 грудня світ відзначає Міжнародний день боротьби за скасування рабства

2 грудня світ відзначає Міжнародний день боротьби за скасування рабства

6a011571ff676d970b01910413477f970cРабство може здатися застарілим поняттям, адже в більшості колоній воно було скасовано ще в XIX столітті. Однак, вважати, що рабство в сучасному світі повністю викорінене, буде помилкою. За оцінками представництва Міжнародної організації з міграції понад 16 тисяч українців з 1991 року стали жертвами торгівлі людьми.

Існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах і передача вдів у спадок.

На сьогоднішній день в рабстві живуть більше 20 мільйонів чоловіків, жінок і дітей, позбавлених людських прав і гідності. Завдання Міжнародного дня боротьби за скасування рабства — заохотити об'єднання зусиль урядів, громадянського суспільства та приватного сектора, спрямованих на викорінення всіх сучасних форм рабства.

Якщо ви відчуваєте потребу в підтримці – не мовчіть, звертайтеся за допомогою до  Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за телефонами :  4–16–23, моб.  098 0479133.

 

     Споживчий ринок       

      mvs