Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Служба у справах дітей Новини служби Чергове засідання колегії служби у справах дітей

Чергове засідання колегії служби у справах дітей

sluzh11 квітня 2013 року відбулося чергове засідання колегії служби у справах дітей. На розгляд членів колегії було винесено три питання: про стан злочинності серед неповнолітніх м.Шепетівки за І квартал 2013 року, про стан виконання профілактичних заходів щодо попередження насильства в сім’ї відносно неповнолітніх та про затвердження плану роботи колегії на 2013 рік.

Про стан підліткової злочинності у місті присутніх проінформувала начальник служби у справах дітей Купрацевич К.В. За звітний період у місті зафіксовано лише один злочин, скоєний неповнолітнім зі Славутського району. Було звернуто увагу на вживання дітьми алкогольних напоїв, що нерідко приводить до скоєння правопорушень та злочинів. Наголошено на необхідності проведення індивідуальної роботи з батьками дітей, які мають прояви девіантної поведінки, вдосконалення форм і методів профілактичної роботи з дітьми. Спеціаліст служби Гайдайчук Ю.П. надав інформацію про зміни, які запроваджені новим кримінально-процесуальним кодексом щодо здійснення правосуддя відносно неповнолітніх. Також в обговоренні даного питання взяли участь директор ЦСССДМ Вінницька Т.О., директор ЗОШ №8 Курганський О.О., спеціаліст міськуо Підопригора Л.М., головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Гайдай А.О.

З інформацією про стан виконання профілактичних заходів щодо попередження насильства в сім’ї відносно неповнолітніх виступив спеціаліст служби у справах дітей Гайдайчук Ю.П. Він зазначив, що неповнолітні, які зазнали насильства, одна із підоблікових категорій дітей служби у справах дітей.  Механізм постановки на облік служби дітей, які зазнали насильства, здійснюється відповідно до порядку ведення службами у справах дітей обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, затвердженого наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту №2669 від 29.07.2009 року. Сьогодні на обліку служби перебувають 4 дітей з 3-х сімей, які зазнали насильства (2 дитини – фізичне насильство, 2- психологічне). Службою проводиться профілактична та роз’яснювальна робота з батьками щодо недопущення вчинення насильства відносно дітей. Соціальне інспектування та соціальний супровід сім'ї, в якій перебуває дитина, яка опинилася   у   складних   життєвих обставинах, в т.ч. зазнала насильства, здійснюються центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Із зазначених питань були прийняті відповідні рішення.

Також було затверджено план роботи колегії служби у справах дітей на 2013 рік, яким, зокрема, передбачено заслуховування таких питань: щоквартально про стан підліткової злочинності в місті, про стан виховної роботи з дітьми в окремих навчальних закладах, про заходи щодо запобігання найгіршим формам праці дітей, щодо профілактики безпритульності та бездоглядності серед дітей тощо.

 

     Споживчий ринок       

      mvs