Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Служба у справах дітей Новини служби За здоровий спосіб життя підлітків

За здоровий спосіб життя підлітків

sluzhПрограмою економічних реформ Президента України Віктора Януковича на 2010 – 2014 роки чітко визначено необхідність створення стимулів для здорового способу життя населення, в тому числі і дітей.

Завдяки послідовній позиції Президента України сьогодні уже діють ключові антитютюнові закони – закон із заборони реклами тютюну, поява на пачках сигарет фотоілюстрацій, звільнення приміщень кафе, барів, ресторанів від тютюнового диму.

Продаж алкоголю, сигарет, пива, слабоалкогольних напоїв неповнолітнім – це агресивна форма впливу на дитину, що провокує її до свідомого чи несвідомого нанесення шкоди своєму здоров’ю, негативної поведінки, набуття шкідливих звичок, згубних залежностей.

З метою здійснення перевірок дотримання законодавства про заборону продажу пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, у 2013 році в місті проведено 9 рейдів, обстежено 55 торговельних закладів, виявлено 5 порушень правил торгівлі в частині продажу дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів. На порушників працівниками міліції було складено протоколи, які були розглянуті на засіданнях адміністративної комісії при виконавчому комітеті Шепетівської міської ради, накладені відповідні стягнення. Згідно ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень). Дії, вчинені особою, яку протягом року вже було піддано адміністративному стягненню за такі порушення, тягнуть за собою накладення штрафу від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2550 до 4250 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі.


 

Начальник служби                                                       К.Купрацевич

 

     Споживчий ринок       

      mvs