Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Служба у справах дітей Новини служби У жовтні розпочинається місячник правових знань

У жовтні розпочинається місячник правових знань

sluzh     Для розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні важливим є формування нового, вищого рівня правосвідомості та правової культури населення. Особливого значення у світлі цього набувають правове виховання і правова освіта дітей та учнівської молоді. Без глибоких знань прав, свобод, чинного законодавства неможливо виховати з неповнолітньої дитини свідомого громадянина, який би в подальшому житті розумів, що за кожне правопорушення, злочин потрібно нести правову відповідальність.

     Саме тому традиційно у жовтні місяці у місті розпочинається місячник правових знань, під час якого у загальноосвітніх школах, середніх спеціальних навчальних закладах проводяться різноманітні заходи на правову тематику: круглі столи, диспути, брейн-ринги, лекції, конкурси тощо. Навчальні заклади відвідують працівники правоохоронних органів, служби у справах дітей, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, органів юстиції, дитячі лікарі. Дітям роз’яснюються норми законодавства України, їх права та обов’язки. Метою проведення даних заходів є:

-   формування у дітей та учнівської молоді правової культури та ціннісного ставлення до себе й до інших;

-   вироблення навичок відповідальної поведінки на основі сформованості превентивного світогляду, здатності супротиву до негативних впливів соціального середовища;

- здійснення інформаційно-просвітницької та профілактичної діяльності, спрямованої на попередження вчинення правопорушень неповнолітніми;

-   виховання інтересу до активної суспільної діяльності в межах правового поля;

-   розвиток громадянської свідомості школярів.

Під час проведення правових заходів також  здійснюється індивідуальна профілактична робота з дітьми, які мають прояви девіантної поведінки, допускають безпідставні пропуски занять.  Так, нещодавно на запрошення адміністрації Шепетівського професійного ліцею навчальний заклад відвідала начальник служби у справах дітей Купрацевич К.В. З учнями   була проведена індивідуальна виховна робота,   їх було зобов’язано регулярно відвідувати заняття в ліцеї, не допускати порушень поведінки.

 

 

 

Начальник служби                                                                К.Купрацевич


 

     Споживчий ринок       

      mvs