Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Управління Держтехногенбезпеки Шепетівський РВ У Держтехногенбезпека інформує-знову трагедія!

Шепетівський РВ У Держтехногенбезпека інформує-знову трагедія!

Не зважаючи на вжиття організаційних та практичних заходів стосовно забезпечення пожежної безпеки об’єктів соціальної сфери стан із пожежами та загибеллю людей на них залишається незадовільним.

Так, станом на 03.10.2012 р. в Шепетівському районі виникло 42 пожежі! В вогні загинуло 5 осіб ! Матеріальні втрати від пожеж становлять близько 800 тис. грн.

Основними причинами виникнення пожеж залишаються: необережне поводження з вогнем, необережність під час куріння, дитячі пустощі з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей.

Так, 06.07.2012 р. в с. Городище в житловому будинку громадянина Б. сталася пожежа. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем. В вогні загинув власник помешкання.

08.09.2012 р. в м. Шепетівка в житловому будинку громадянина К. сталася пожежа. При виїзді на місце пожежі виявлено тіло власника будівлі. Причина пожежі – необережність під час куріння.

26 вересня 2012 року по вул. Чкалова, виникла пожежа в житловому будинку. По прибуттю на місце пожежі працівниками Держтехногенбезпеки було встановлено, що пожежа виникла внаслідок необережності під час куріння власника будинку який загинув у вогні.

Причиною трагедій в основному є необізнаність громадян з елементарними вимогами правил пожежної безпеки та їх недотриманні в повсякденному житті при експлуатації електрообігрівальних приладів, пічного опалення, необережному поводженні з вогнем тощо.

 

Шановні громадяни! Для того щоб запобігти пожежі пам'ятайте:

-          не паліть цигарки в житловій кімнатах, особливо в ліжку;

-          не кидайте не загашений недопалок будь-де;

-          не залишайте без нагляду ввімкнуті електричні прилади – телевізори, плитки, чайники, праски, інші побутові електроприлади.

-          не користуйтеся електропроводкою з пошкодженою ізоляцією та несправними вимикачами та розетками;

-          не використовуйте для захисту елелктромережі запобіжники саморобного виготовлення.

-          не користуйтесь піротехнічними виробами сумнівного походження.

 

І ще хочеться нагадати, в період опалювального сезону користуйтеся лише справними печами, без тріщин в кладці. В місцях, де горючі конструкції будівель примикають до димарів і печей необхідно передбачати протипожежні розділки цегли не менше 51 см. Якщо підлога перед топкою дерев'яна, необхідно прибити до підлоги металевий лист розміром 50 х 70 см. Не допускайте щоб біля грубок і печей сушили дрова, розвішували білизну, стояли столи, стільці, шафи та ліжка, ближче ніж півметра.

 

Пам’ятайте - пожежу легше попередити ніж погасити і ваша безпека залежить лише від Вас самих. Будьте обачними, бережіть своє життя і майно від вогню!

Якщо виникла пожежа негайно викликайте працівників МНС за телефоном 101

 

     Споживчий ринок       

      mvs