Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу День української писемності та мови

День української писемності та мови

SAM_0489В нашій країні це свято відзначається на честь українського літописця Нестора, послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Вважається, що саме з преподобного Нестора - літописця і починається писемна українська мова.

Українська рукописна книга впродовж свого розвитку ввібрала в себе духовні й матеріальні надбання багатьох поколінь, пронесла їх крізь століття, зберегла до наших днів. Вона є безцінною пам'яткою давньої писемності, мови, літератури і, водночас, є видатними творами графічного і живописного мистецтва, які увійшли в скарбницю не тільки української, але й світової культури.

9 листопада бібліотека для дітей спільно з міським будинком культури організували літературне свято " Ти наше диво калинове, кохана українська мово!». " і запросили на нього учнів 6 –Б класу школи-гімназії ( класний керівник Стойко О.А.) та заслуженого педагога, чарівну жінку Швець Галину Адамівну.

Надзвичайно цікаво вчителька читала поетичні твори, з її уст звучали крилаті вислови про мову, фрагменти творів українських класиків. Галина Адамівна   зробила наголос на тому, що мова -   своєрідне цілюще джерело, і хто не припаде до нього вустами, той всихатиме від спраги.     В ході свята діти переконались як гарно звучить наша мова в прислів’ях, приказках, загадках, усмішках та віршах.

На літературне свято були запрошені юні артисти драматичного театру « Лицедії» (керівник Тимошенко Л.І.), що працює при міському будинку культури. У поетичних творах, які читали учасники театру , а саме: Савчук Вікторія, Гой Настя, Бондарчук Аліна, Балюк Настя, говорилося про те, що найбільшим багатством кожного народу є його мова. А юні артисти Оля і Богдан Свинарчуки розбурхали дитячу уяву гумористичною інтермедією Віктора Ардова « Покусаний».                                                                                                    

Юні користувачі ознайомилася з книжковою виставкою «Слово в душі – душа у слові», яка в повному форматі представлена в читальному залі бібліотеки.

Наприкінці заходу працівники бібліотеки провели бібліографічний огляд дитячої періодичної преси.

Мета, з якою бібліотека для дітей  у творчій співпраці з   міським будинком культури - показати дітям красу і силу українського слова, розвивати пізнавальні інтереси і творчі здібності дітей, виховувати почуття патріотизму, милосердя, людяності , душевності, щедрості.

Завідуюча міською бібліотекою для дітей Шклярук А.Ф.

SAM_0491SAM_0494SAM_0505SAM_0508

 

     Споживчий ринок       

      mvs