Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу Радісно у нас живеться дітям

Радісно у нас живеться дітям

0285Літні канікули у школярів почалися із зустрічі з книгою.

28 травня у міській бібліотеці для дітей були проведені екскурсії для користувачів різної вікової категорії. На відділ обслуговування 1 – 4 класів завітали учні початкових класів НВК №3.

Провідний бібліотекар Бобрихіна Т. М. ознайомила їх з історією бібліотеки, книжковими виставками читального залу та абонементу, що розкривають фонд бібліотеки, з правилами поводження з книжкою. Юнім користувачам працівники бібліотеки розповіли про правила користування   бібліотекою, про її фонд, різноманітні послуги та безліч цікавинок з літератури і періодичних видань. Діти отримали практичні навички самостійного вибору літератури на стелажах. Для них було проведено казкову вікторину «З якої казки?». Юні читачі проявили свої знання казок та книжок для дітей,  відповідаючи на питання вікторини. Та найбільше дітям сподобалися експонати із «Музею казкових речей».

А для учнів 4-х класів було проведено прес-калейдоскоп «Чи знаєш ти, що 2013 рік – це рік читання з «Барвінком»? ( до 85-річчя з часу заснування журналу).

У читальному залі відділу обслуговування 5 – 9 класів бібліотекар Кузнєцова І. А. ознайомила учнів 6 класу Судилківської ЗОШ з бібліотекою, з формами роботи, довідково – бібліографічним апаратом бібліотеки. А на завершення пройшов бліц – турнір «Все про книгу і бібліотеку»

29 травня для учнів п’ятих класів НВК №1 бібліотекарем Семенюк О. М. було проведено літературний вернісаж «Книжкова палітра -2013», а також діти були ознайомленні з програмою літніх читань для їхньої вікової категорії. Також того дня до бібліотеки завітали   учні другого класу СЗОШ №2 для яких бібліотекар Шпак І. Г. провела веселий книжковий ярмарок «Читай і посміхайся».

2013 рік проголошено Президентом України Роком дитячої творчості. Так, до Міжнародного Дня захисту дітей для учнів 6-Б класу НВК №2 керівником гуртка естетичного спрямування «Флора – Дизайн» Гашевською Н.А. було проведено майстер – клас на тему «Прекрасне своїми руками»,де діти змогли проявити свою творчість, відтворити свою фантазію у створенні композицій із засушеного матеріалу. Юні користувачі бібліотеки весело і результативно провели час.

Для самих маленьких наших читайликів була підготовлена дуже цікава і повчальна мандрівка по сторінках книг «Все на світі нам цікаво»,яка завершилась аукціоном загадок« Прочитай, відгадай, іншим загадай!».

Ми переконались, що під час таких заходів дітлахи занурюються у захоплюючий світ рослин і тварин, казкові міста, далекі планети і це спонукає їх до читання нових художніх і пізнавальних книжок, журналів.

 

Сподіваємось, що така діяльність і безліч цікавих і різноманітних заходів не залишають байдужими наших читачів, і ті з них, хто полюбляє читати, отримають корисну інформацію про нові книги, а ті, хто ставиться до читання, як до важкого і нецікавого завдання, починають розуміти, що спілкування з книгою відкриє для них незвіданий дивовижний світ.

 

           Бібліотекар міської бібліотеки для дітей Семенюк О.М.

 028002910293

 

     Споживчий ринок       

      mvs