Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу Літературна гостина «ФІЛОСОФІЯ ЖИТТЯ»

Літературна гостина «ФІЛОСОФІЯ ЖИТТЯ»

SAM_0383Під такою назвою 17 листопада в міській бібліотеці для дітей пройшов захід – знайомство з художниками слова Шепетівського краю, членами літературно – мистецької студії «Доля», талановитими поетесами Кущнірук Тетяною Борисівною та Дяченко Катериною Павлівною.

На зустріч були запрошені учні 8 – 10 класів НВК №1 з класними керівниками: Кочергіною Л.М., Гуменною Л.С., Івасюк Н.Г.

Господарка читального залу 5 – 9 класів привітала присутніх і надала слово нашим гостям.

Емоційно і зворушливо звучала поезія Кушнірук Т.Б., вірші якої говорять більше музикою до душі, ніж до розуму. Тому переконливо звучали слова поетеси :

«Я перебрала цілу низку слів

І об’єднала їх цікавим змістом,

   Щоб часу мій читач не пожалів

Для віршів цих, які сплелись намистом!»

Неабиякий інтерес виявили наші читачі до віршів обдарованої Богом поетеси Дяченко К.П., яка розповіла зокрема про те, що у її творчому доробку зібралося багато віршів, серед них є вірші, адресовані найменшому нашому читачу.

Надзвичайно цікаво дітям був влаштований поетичний діалог, свої вірші читали ліцеїсти Крисько Богдана, Мельничук Юлія, Слободенюк Ірина, Воєнчук Ірина.

В читальному залі була влаштована виставка «Душа краю в книгах земляків» з циклу «Таланти нашого краю».

Підтримуючи ініціативу Президента України В.Януковича, щодо проведення в Україні Року дитячої творчості, міська бібліотека для дітей оголосила акцію «Подаруй свої творчі доробки бібліотеці». Мета якої – виявлення та розвиток художніх, літературних здібностей та обдарувань дітей, залучення їх до проведення літературних конкурсів та поповнення фонду новою літературою. Гості свята підтримали акцію і подарували бібліотеці свої книги.

Як показав досвід роботи, такі бібліотечні заходи не лише сприяють самовиявленню, а й стають одним з найпринадніших засобів виховання. Адже не так важливо, ким стане дитина, важливо, якою вона стане. На таких зустрічах через художній і філософський розгляд змісту творів вчимо дітей мислити, творити, усвідомлювати ,хто вони є і чиїх батьків діти.

Ми бачимо, що відбувається найголовніше - самопізнання та емоційне пізнання світу, виховання культури почуттів, без чого неможливо бути справжньою людиною.

 

            

Завідуюча міською бібліотекою для дітей Шклярук А.Ф.

SAM_0399
 

     Споживчий ринок       

      mvs