Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу У бібліотеці канікул немає

У бібліотеці канікул немає

 dscn1707Сплинув вже місяць літніх канікул, а користувачі бібліотеки і діти, які відвідують пришкільні літні табори переконались в тому, що у бібліотеці канікул немає, вона працює і радо відчиняє двері казкового будиночка всім охочим. Адже літні канікули - це час нових вражень, знайомств, відкриттів, спілкування з друзями і, звісно, з книгою.
Проводячи канікули разом з бібліотекою, діти отримують позитивні емоції, розвивають інтелектуальні та творчі здібності, поповнюють багаж необхідних знань. Так, працівники бібліотеки проводять для відвідувачів екскурсії бібліотекою,знайомлять з фондом книгозбірні. Мета екскурсій полягає в тому, щоб дитина, яка прийшла до дитячої бібліотеки вперше, змогла вільно орієнтуватися в ній, знайти свою улюблену книжку, взяти додому, і прочитати її. Екскурсія розпочинається з розповіді про бібліотеку, про правила поведінки в дитячій установі, про те, як треба поводитися з книжками, які книги є у фондах бібліотеки, як вони розставлені. Коротенько розповідається про те, що таке абонемент, читальний зал, читацький формуляр, каталог, книжковий стелаж, виставки з книгами та періодикою, які оформляє бібліотека до тематичних свят і ювілеїв письменників. Діти стають активними учасниками екскурсії, з цікавістю вгадують фрагменти з казок, які представлені на виставці – іграшці «Музей казкових речей», відповідають на запитання бібліотекаря, а також самі задають багато питань, відгадують загадки, розглядають різні дитячі книжки та журнали.
До послуг користувачів: різноманітні конкурси, майстер-класи, вікторини, мульт-презентації, ігри, розваги як в стінах книгозбірні, так і на свіжому повітрі, на літньому майданчику бібліотеки.
Проводячи канікули разом з бібліотекою, діти отримують позитивні враження, радісні емоції, спілкуються з однолітками, читають, пробуджують свою фантазію і творчість.
Протягом першого місяця літа нашим гостям було проведено понад 30 екскурсій по бібліотеці, безліч різноманітних оглядів цікавої літератури та періодичних видань, майстер-класи та інші заходи.
Тож не нудьгуйте, завітайте і ви за позитивними враженнями та ідеями для дозвілля!!!
Завідуюча міською бібліотекою для дітей Шклярук А.Ф.
 

     Споживчий ринок       

      mvs