Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу На Святого Миколая творча іскорка палає

На Святого Миколая творча іскорка палає

0101День Святого Миколая-Чудотворця є особливо бажаним дитячим святом по всій Україні. Свято Миколая люди люблять, бо він захисник усіх бідних і знедолених. Найбільше люблять і шанують його діти. Для них він почесний охоронець і завжди приходить з подарунками.
Свято Миколая до нас, у Київську Русь, прийшло у 1088 - 1089 роках за часів Всеволода Ярослава. В церковних календарях воно називається "Празник Святого Отця нашого Ніколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця". Історія свідчить, що Миколай жив за часів імператора Констянтина у 4ст. і був архієпископом у Мирах в Лікії (Мала Азія). Народився він у багатій сім'ї і зріс доброю і чуйною до чужої біди людиною. По смерті батьків він став спадкоємцем великого багатства, яке повністю віддав бідним та калікам. Як щедрий Бог із небес, він часто заходив до помешкання багатодітних чи хворих людей і обдаровував їх чим міг. Після смерті його було визнано святим, а мощі в 1087 р. перевезено у м.Бар, що в Італії, де їх було перепоховано.
 І от з того часу у день Ангела Святого Миколая, 19 грудня, ми маємо улюблене всіма свято.
"На землю поспішає святий із неба гість" під такою назвою на відділі обслуговування 1-4 класів було оформлено виставку - феєрію, на якій було виставлено роботи переможців конкурсу дитячого малюнку під назвою"На святого Миколая творча іскорка палає". Крім розваг, діти також отримали солодкі подарунки. 
Завідуюча міською бібліотекою для дітей Щклярук А.Ф.
 

     Споживчий ринок       

      mvs