Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу День Європи в бібліотеці для дітей

День Європи в бібліотеці для дітей

459 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об'єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем європейської федерації». Завдяки об'єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі. Три з половиною десятиліття тому на Міланському саміті 1985 року лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи» 9 травня.

У третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні відзначається День Європи. Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах – Туреччині, Хорватії).

В 2016 році День Європи припадає на 21 травня. Цей день жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Відзначення  Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. День Європи - це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

З метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни в бібліотеці для дітей з 16 травня стартував «Європейський тиждень ". Протягом тижня в читальному залі відділу обслуговування 5-9кл., працює книжково-ілюстративна виставка - валіза "Подорожуємо  Європою ". День Європи – це хороша нагода добре розважитися і тому ми створили віртуальну мапу «Мрій збуваються ",за допомогою якої наші читачі матимуть змогу здійснити мандрівку країнами  Європи, а також взяти участь в інтелектуальній грі-вікторині " Європейський феєрверк ".

Під час таких заходів читачі дитячої установи демонструють свої знання та дізнаються нову інформацію про країни ЄС.

Завідуюча бібліотекою для дітей А.Шклярук

46

 

     Споживчий ринок       

      mvs