Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу Андріївські вечорниці у бібліотеці №2

Андріївські вечорниці у бібліотеці №2

199З поміж найбільших зимових свят чи не найважливішим був день Андрія, 13 грудня. Ось таке свято пройшло у  міській  бібліотеці №2.

Увесь колектив  разом із завідуючою Веремійчук Л.Р. ретельно підготувалися  до вечорниць, змогли створити справжню атмосферу свята. Розпочали дійство ведучі, бібліотекарі Дячук О.Г. та Астахова Т.О., які розповіли  гостям про історію  виникнення свята, необхідність збереження народних  традицій. І як годиться , за звичаєм, першими на вечорниці завітали дівчата з дзвінкими піснями. Не обійшлося без веселих конкурсів та розваг. Також завітали на  свято і циганки, переодягнені в циганські костюми Веремійчук Л.Р. та Дячук О.Г., які  своїми танцями та гаданням  зробили атмосферу ще більш веселою і загадковою.  Не забули дівчата й про ворожіння, які перейняли від своїх бабусь та матерів.

Самий урочистий момент на заході – це обряд «Кусання калити». Всіх присутніх також пригощали  пирогами, варениками і узваром.

Загалом свято пройшло в дружній, веселій атмосфері,  задоволені гості  покидали бібліотеку в піднесеному настрої .

Сподіваємося,  вечорниці  надовго запам'ятаються  читачам та відвідувачам бібліотеки №2 і свято Андрія стане щорічною доброю традицією для  нас і нашої бібліотеки.

Бібліотекар дорослого відділу бібліотеки №2 О.Г. Дячук

 

     Споживчий ринок       

      mvs