Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини У Хмельницькій області є 2 залізничних медзаклади, фінансування яких передано на місцевий рівень, - О.Симчишин

У Хмельницькій області є 2 залізничних медзаклади, фінансування яких передано на місцевий рівень, - О.Симчишин

31 січня під головуванням Віце-прем'єр-міністра – Міністра культури України В'ячеслава Кириленка відбулася селекторна нарада щодо фінансування відомчих медичних закладів залізниці.

У нараді взяли участь представники Міністерства інфраструктури, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства фінансів, Укрзалізниці, профспілок та місцевих держадміністрацій. Від Хмельницької області участь у нараді взяв перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин та керівники відповідних департаментів.

Були обговорені проблеми, пов'язані з передачею фінансування залізничних медзакладів з державного на місцевий рівень, відбулися селекторні включення з найбільш проблемних регіонів.

За підсумками наради В'ячеслав Кириленко повідомив місцевих керівників, що найближчим часом вони отримають офіційне роз'яснення від МОЗу та Мінінфраструктури: як відкривати рахунки та фінансування і як оформлювати право власності на відомчі залізничні медзаклади.

Віце-прем'єр-міністр нагадав, що 23 січня Урядом було затверджено порядок надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для фінансування медзакладів, зокрема, відомчих залізничних. «Фінансування усіх відомчих лікарень та поліклінік має бути забезпечено негайно», - підкреслив В'ячеслав Кириленко.

Як зазначив, Олександр Симчишин в області є 2 заклади охорони здоров'я залізничного транспорту у м.Хмельницькому та у Шепетівському районі.

За його словами, по Шепетівському району вже проведено зміни до тимчасового кошторису, ДЗ "Вузлова лікарня ст. Шепетівка ПЗЗ" включено в мережу закладів охорони здоров'я району та профінансовано видатки на заробітну плату за січень.

 

     Споживчий ринок       

      mvs