Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home

ОБЕРЕЖНО ШАХРАЇ!

     Останнім часом спостерігається тенденція до зростання кількості шахрайств на території Шепетівського району.

       Перед шахраєм мимоволі ми відчиняємо не лише двері, а й душу, яку він, шахрай, також умудряється обчистити як липку, забравши віру в людську доброту і щирість. Оговтатись після такого підлого удару людям буває дуже складно.

       Шахраї постійно підвищують свою кваліфікацію, вигадуючи нові схеми обдурювання. Довірливі громадяни потрапляють на різні гачки афер шахраїв. Так, 16 січня цього року близько 13.00 годин в м. Шепетівка на телефон місцевої жительки, зателефонувала невстановлена особа, яка назвалась Дмитром, та повідомила що має намір купити у безготівковій формі в неї весільну сукню, яку остання виставила на продаж в мережі «інтернет». Після чого зловмисник зловживаючи довірою жінки через банкомат здійснив перерахунок коштів в сумі 2700 гривень.

       Трапляються і випадки коли до бабусі приходить ввічлива, гарно одягнена жінка, видає себе за працівника соціального захисту населення й говорить, що у державі проводиться обмін грошей на купюри нового зразка. Потім пропонує здати їй ті гроші, які є, а натомість дає старенькій папірці, які нічого не варті. Або ще непрохана гостя говорить, що бабуся отримала добавку до пенсії, і дає їй фальшиву купюру номіналом 200 або 500 гривень та просить, щоб бабуся дала їй здачу в сумі, дещо нижчій за купюру.

         Також дуже поширений сценарій із ДТП. Зловмисники дзвонять на телефон та представившись знайомим або родичем, який потрапив у ДТП просять передати вказану суму грошей, і тим самим вирішити всі проблеми.

 

         Шановні жителі Шепетівщини! Застерігаємо вас від подібних випадків. Не довіряйте незнайомим вам людям. Якщо до вас прийшли незнайомці, перевіряйте їхні дані, запам’ятовуйте їх. Будьте обачними, не ведіть купівлю-продаж речей через засоби електронного зв’язку. Якщо вам відомо про якісь випадки, пов’язані із шахрайськими діями, негайно повідомляйте міліцію за номером 102.

 

 

     Споживчий ринок       

      mvs