Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Міська рада Проекти виконкому Про стан влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання в м. Шепетівці

Про стан влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання в м. Шепетівці

Проект

 

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ШЕПЕТІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

РІШЕННЯ

від ____ листопада 2013 року                          м. Шепетівка                         № _______

Про стан влаштування дітей-сиріт

та дітей, позбавлених батьківського

піклування до сімейних форм виховання

в м. Шепетівці

         Заслухавши та обговоривши інформацію начальника служби у справах дітей "Про стан влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання в м. Шепетівці ", виконавчий комітет міської ради зазначає, службою у справах дітей здійснюється певна робота по виконанню Закону України «Про загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року щодо розвитку сімейних форм виховання дітей цієї категорії.

На обліку в службі у справах дітей перебуває 103 дитини, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 28 сиріт і 75 – позбавлених батьківського піклування. З них: 83 - проживають в сім’ях опікунів, 7 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 12 – в державних закладах на повному державному утриманні. У 2013 році кількість дітей, які перебувають в державних закладах, зменшилась на 7 осіб, або на 36%. З них 2 дитини досягли повноліття, а 5 дітей усиновлено. Також у 2013 році жодна дитина-сирота не влаштована в інтернатні заклади.

Службою у справах дітей здійснюється контроль над 30 усиновленими дітьми, які проживають з усиновлювачами в місті Шепетівці.

З метою популяризації національного усиновлення постійно друкуються статті у засобах масової інформації, зокрема в газеті «Шепетівка».

       Виходячи з вищевикладеного, керуючись ст.38 Закону України "Про місцеве   самоврядування в Україні", виконавчий комітет міської ради

             ВИРІШИВ:

1. Інформацію начальника служби у справах дітей "Про стан влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання в м. Шепетівці " (додається).

2. Службі у справах дітей продовжити роботу по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ї опікунів, піклувальників, прийомних батьків.

3. Постійно висвітлювати в місцевих засобах масової інформації питання розвитку сімейних форм виховання в місті.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Зайцеву Т.Г.

 

Міський голова                                                     С. Антонюк

 

     Споживчий ринок       

      mvs