Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Розпочинайте новий рік без боргів

Розпочинайте новий рік без боргів

 Відповідно до частини 11 статті 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.
     У разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного соціального внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом № 2464, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.
     За несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску нараховується штраф у розмірі 10 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум внеску та пеня з розрахунку 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення.
     Крім того, за порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного соціального внеску посадові особи платників внеску несуть адміністративну відповідальність.
     Згідно статті 165 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
- несплата або несвоєчасна сплата єдиного внеску, у тому числі авансових платежів, у сумі, що не перевищує трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 
     За повторне за рік вчинення таких дій – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
- несплата або несвоєчасна сплата єдиного внеску, у тому числі авансових платежів, у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     За повторне за рік вчинення таких дій - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
     Борг суб’єктів господарювання Шепетівщини до соціальних фондів на сьогодні становить 1948,5 тисяч гривень.  А це – несвоєчасно виплачені пенсії, соціальні виплати. Тому податківці ще раз наголошують на необхідності сплати заборгованості у найкоротші терміни.
     Нагадаємо, що усі приватні підприємці незалежно від системи оподаткування мають подати за себе звіт по єдиному соціальному внеску до 10 лютого 2015 року.
     Підприємці-єдиноподатники мають сплачують єдиний внесок за 4 квартал 2014 року до 20 січня 2015 року. Обов’язок загальносистемників розрахуватись з фондами  за 2014 рік  до 10 лютого 2015 року.
     Прохання до усіх приватних підприємців до закінчення 2014 року провести звірку сплати єдиного соціального внеску. Для звірки звертайтесь в кабінет 501 Шепетівської ОДПІ, телефон 5-11-61.
     
 

     Споживчий ринок       

      mvs