Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ З 28 червня 2015 року запрацює новий закон про ліцензування

З 28 червня 2015 року запрацює новий закон про ліцензування

28 червня 2015 року набуде чинності новий Закон від 02.03.15 р. № 222 «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі - Закон № 222).

Закон № 222 визначає вичерпний перелік видів гос¬подарської діяльності, що підлягають ліцензуванню (ст. 7). І лише ліцензування у трьох сферах діяльності регламентуватиметься окремими закона¬ми. Це банківська діяльність; телебачення і радіомовлення; виробництво та оборот спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Кількість адміністративних процедур, пов'язаних з отриманням ліцензії, скорочується - зокрема, за рахунок впровадження електронного доку-ментообігу. Ліцензія як документ у паперовій формі перестане бути обов'язковою. Ліцензія оформлятиметься в електронному вигляді, а точніше, у вигляді запису в Єдиному держреєстрі юридичних осіб і фі¬зичних осіб - підприємців.

Крім того, отримувачі ліцензії зможуть подавати документи до органу ліцензування в електронному вигляді і таким же способом приймати їх від органу ліцензування. Для цього в заяві на видачу ліцензії необхідно зазначити бажаний спосіб отримання документів, інакше орган ліцензування відправлятиме їх поштою.

Форма заяви на отримання ліцензії та вичерпний перелік документів, які до нього додаються, повинні встановлюватися ліцензійними умовами.

Разова плата за видачу ліцензії залишається колишньою - у розмірі однієї мінімальної заробітної плати, але якщо ліцензію видаватиме місцевий орган виконавчої влади, то платити доведеться менше - усього 10 % МЗП. Плата за переоформлення ліцензії не справлятиметься.

Новим Законом встановлено що всі ліцензії видаються на необмежений строк.

 

     Споживчий ринок       

      mvs